Direct door naar content
Aangepast sportcoach worden in Amsterdam afbeelding nieuwsbericht

Aangepast sportcoach worden in Amsterdam

04 juli 2023

Aangepast sportcoach worden in Amsterdam
Sport en bewegen maakt mensen gelukkiger en gezonder! Toch blijft de sportdeelname van mensen met een beperking achter op de rest van de samenleving. 26% van de Amsterdammers met een beperking sport niet en 44% sport minder dan eens per week. Volgens onderzoek van NOC*NSF wil 49% van deze groep mensen hier verandering in brengen! En daar kun jij als Sport Care Plus coach een steentje in bijdragen.

De cursus tot Sport Care Plus coach
In de cursus tot Sport Care Plus coach leer je doelgerichte sportbegeleiding te geven aan de mensen met een beperking en/of gedragsstoornis. Je leert de persoonlijke ontwikkeling van de sporter te ondersteunen door sport op de juiste manier van begeleiding in te zetten.

De cursus duurt 9 weken en bestaat uit een combinatie van een onlinestudie met theorie en 3 uitdagende praktijkdagen. Hierbij wordt je begeleidt door professionele sportzorg coaches. De cursusdagen vinden plaats op zaterdagen in Egmond aan den Hoef. De eerstvolgende cursus start in oktober.

Voor wie?
Werk je als sporttrainer en wil je graag aangepast sporten aanbieden? Werk je in de zorg en wil je met cliënten gaan bewegen? Of heb je misschien een kennis of familielid die je graag wilt helpen bij het sporten? De cursus tot Sport Care Plus coach is interessant voor sport- en zorgprofessionals én mensen met affiniteit met de doelgroepen. Die diversiteit in het klaslokaal zorgt voor een interactief leerproces waarbij de cursisten zowel van de docenten als van elkaar leren!

Wat kun je ermee?
Met Sport Care Plus heb je een methode op zak waarmee je mensen met een beperking begeleidt tijdens het sporten. Dit wordt vergoed uit het zorgbudget van de sporter zodat jij als ZZP'er, of in dienst van een zorginstelling, aan de slag kan met de Sport Care Plus methode. Tegen een goede vergoeding draag jij op die manier bij aan de gezondheid en het geluk van de sporter.

Contact
Ben je geïnteresseerd of wil je meer te weten komen, neem gerust een kijkje op www.sportcareplus.nl of stuur een mail naar info@sportcareplus.nl.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: