Direct door naar content
De European Para Championsships in Rotterdam van 8 tot en met 20 augustus afbeelding nieuwsbericht

De European Para Championsships in Rotterdam van 8 tot en met 20 augustus

12 juli 2023

De European Para Championships is een multisport event. Het evenement wordt een vast onderdeel van de parasport-kalender, en keert elke vier jaar terug in een grote Europese stad. De EPC vindt altijd plaats in het jaar voorafgaand aan de Paralympische Spelen. In de zomer van 2023 worden zo voor het eerst de EK’s van tien verschillende parasporten in één stad georganiseerd.

Deze allereerste editie van de European Para Championships vindt namelijk plaats in Rotterdam, van dinsdag 8 tot zondag 20 augustus 2023. 1.500 atleten uit 45 landen gaan met elkaar de strijd aan om de Europese titels én plaatsing voor de Paralympische Spelen van 2024 in Parijs.

Missie 
De missie van European Para Championships is het creëren van een nieuwe standaard voor Paralympische sporten wereldwijd. Het evenement moet mensen inspireren om in beweging te komen en te gaan sporten. De organisatie gelooft dat de enige route naar succes die van samenwerking is. Door connecties te leggen, groot te durven denken, en kansen te pakken waar anderen alleen beperkingen zien, wil het de parasporten de aandacht geven die ze verdienen.

Legacy 
Het is heel belangrijk om te benadrukken dat de European Para Championships geen eenmalig event is. Naast de organisatie van het evenement in 2023, bouwt de organisatie aan een concept dat dient als solide basis voor continuïteit richting 2027, 2031 en verder. Het evenement krijgt hiermee een vaste plaats op de Europese sportkalender!

Hier wil jij bij zijn!
Wil jij kans maken op vrijkaarten voor een dag naar keuze op dit fantastische evenement? Meld je dan aan voor de Unieke Sportdag 2023 en maak kans op 2 vrijkaarten voor een dag naar keuze!

Wil je meer weten over de European Para Championsships, ga naar we website www.europeanparachampionsships.com

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: