Direct door naar content
Smurfit Kappa en Glasdiscount steken G-voetbalteams Loenermark in het nieuw afbeelding nieuwsbericht

Smurfit Kappa en Glasdiscount steken G-voetbalteams Loenermark in het nieuw

29 september 2023

Zaterdag 16 september was een spannende dag voor de G-Voetbalteams van voetbalvereniging Loenermark uit Loenen. De spelers kregen hun nieuwe wedstrijdtenues en de teambegeleiding de nieuwe coachjassen overhandigd door respectevelijk Smurfit Kappa en Glasdiscount. Beide sponsoren zijn al jarenlang nauw betrokken bij Loenermark. Dit uit zich niet alleen in bijvoorbeeld een reclamebord sponsoren maar ook in het ondersteunen van teams.

Mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking hebben ten opzichte van mensen zonder deze beperkingen in het algemeen minder contacten. Dat blijkt ook uit cijfers van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Door het aanbieden van voetbal voor deze doelgroep biedt Loenermark spelers, naast voetbal, ook de mogelijkheid om uit hun isolement te komen. De trainingen en wedstrijden zijn een uitje voor hun waar ze steevast naar uitkijken. Loenermark vindt het belangrijk om meer te zijn dan een voetbalclub en draagt graag een steentje bij aan het welzijn van onze medemensen met een beperking, daarin nemen we onze maatschapelijke verantwoordelijkheid.

Dat Loenermark aan een behoefte voldoet blijkt uit het feit dat het ledental sinds de opstart in 2017  gegroeid is naar ruim 30 spelers. Spelers komen uit de regio om wekelijks te trainen en te voetballen! Mede dankzij de inzet van enthousiaste vrijwilligers kan Loenermark hun dit aanbieden.

Wedstrijden spelen in de prachtige nieuwe tenues heeft ook een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen van spelers.

Smurfit Kappa en Glasdiscount onderstrepen beiden ook het belang van sporten voor mensen met een beperking. Ze zijn trots dat ze deze voetbaltoppers kunnen ondersteunen!

Peter van Buren heeft namens de sponsorcommissie Smurfit Kappa bedankt voor de mooie tenues en Glasdiscount voor de warme coachjassen. Namens de spelersgroep heeft aanvoerder Johan de sponsoren bedankt en een bos bloemen overhandigd.

Wil je graag meer weten over g-voetbal bij Loenermark? Stuur dan een mailtje naar g-voetbal@vvloenermark.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: