Direct door naar content
Geslaagde 1e editie Winterspecial Super-G! afbeelding nieuwsbericht

Geslaagde 1e editie Winterspecial Super-G!

24 januari 2024

Kwart voor één: langzaam draaien de busjes en auto’s de parkeerplaats op van het Rodenborchcollege. Opgewonden gaan de deelnemers en hun begeleiders naar binnen. Ze hebben er echt zin in. Een groep van ongeveer 20 man start met een flinke wandeltocht. De rest, zo’n 80 man begint in de mooie grote sportzaal van de school.

Zorgorganisaties Cello, Humanitas DMH en Reinier van Arkel sloegen samen met Gemeente ’s-Hertogenbosch, Stichting Super-G en Uniek Sporten 's-Hertogenbosch de handen ineen om een sportfestival te organiseren voor mensen met een beperking. Hiervoor werden verschillende sportaanbieders uit ’s-Hertogenbosch en regio benaderd. Dankzij de enthousiaste inzet van deze verenigingen konden de aanwezige deelnemers op een laagdrempelige manier kennis maken met de verschillende sporten.

In het begin vond ik het wel spannend, maar ik ben uiteindelijk heel blij dat ik alle sporten heb gedaan. Het was super gaaf!"

Stempelkaart

Het programma sloeg erg aan. Iedereen ging enthousiast aan de slag om zijn of haar stempelkaart helemaal vol te krijgen. De beloning was, naast lekker sporten en nieuwe mensen leren kennen, een gevulde rugzak en een verdiende medaille. Een deelneemster na afloop: "In het begin vond ik het wel spannend, maar ik ben uiteindelijk heel blij dat ik alle sporten heb gedaan. Het was super gaaf!"

Allerlei sporten

Het onderdeel wintersporten (o.a. biatlon en curling) sloeg goed aan. Honk- en softbalvereniging de Gryphons uit Rosmalen gaf een clinic honkbal. Deelnemers konden de bal wegslaan en vangen en de tactiek werd uitgelegd. Bootcamp was ook erg in trek en bij het kickboksen deed iedereen fanatiek mee. Basketbalvereniging The Black Eagles was er ook en leerde de sporters op een enthousiaste wijze te dribbelen en  werpen in de basket.

Bocce

Bocce is een nieuwe sport, die ook op het programma staat bij de aankomende Special Olympics Nationale Spelen 2024 in Tilburg en Breda. Bocce heeft wat weg van bowls en jeu de boules en komt oorspronkelijk uit Italië. Een laagdrempelige sport waar bijna iedereen aan mee kan doen. Badmintonvereniging De Maasshuttles verleidde veel mensen tot het spelen van een potje badminton. In de sportfoyer werd darts aangeboden, ook dat onderdeel werd goed bezocht.

Winterse afsluiting

De dag werd rond 16.00 uur winters afgesloten met een broodje Unoxworst en een drankje. De organisatie kijkt tevreden terug op deze mooie middag en gaat dit volgend jaar zeker weer organiseren. Dan met weer een rijk gevuld programma van toffe sporten en hopelijk ook weer met veel enthousiaste spdeelnemers.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: