Direct door naar content
Unieke YogaKlup zorgt voor meer rust in je hoofd afbeelding nieuwsbericht

Unieke YogaKlup zorgt voor meer rust in je hoofd

29 februari 2024

Het leven is vol en de wereld vol prikkels. Dat is voor mensen met een verstandelijke beperking niet minder. Yoga en mindfulness kunnen handvatten bieden om meer rust in je hoofd te krijgen. Daarom start de Klup Apeldoorn de YogaKlup samen met docente Ingeborg Deichmann.

 

 

De yogalessen, onder leiding van een ervaren en toegewijde docente met ondersteuning van vrijwilligers, zijn zorgvuldig afgestemd op de behoeften van deelnemers met een verstandelijke beperking. Door de combinatie van lichamelijke inspanning en ontspanningstechnieken, wordt er geleerd om te gaan met de beperkingen die kunnen veranderen van dag tot dag. Het gaat om een makkelijke vorm van yoga waar iedereen aan mee kan doen. Je krijgt ook tips die je thuis kunt gebruiken.

 

Waarom een unieke YogaKlup?

Deze speciale yogagroep is opgezet met het doel om:

 

1. Inclusiviteit te bevorderen: de YogaKlup verwelkomt mensen met diverse verstandelijke beperkingen en zorgt voor een veilige ruimte waar iedereen zich gewaardeerd en ondersteund voelt.

2. Fysieke en mentale welzijn te verbeteren: door de beoefening van aangepaste yogahoudingen en ademhalingstechnieken, ondersteunt de YogaKlup deelnemers in het bevorderen van hun algehele welzijn. Meer rust in je hoofd!

3. Sociale verbondenheid te vergroten: de groepssfeer stimuleert sociale interactie en het opbouwen van waardevolle relaties tussen de deelnemers.

 

Details van de YogaKlup:

- Waar: de Klup Apeldoorn, Mariastraat 52

- Wanneer: iedere maandag van 15.00-16.00 uur (andere tijden in overleg)

- Kosten: € 142,50 per jaar

- Aanmelding: mail naar info@deklupapeldoorn.nl of bel van maandag tot vrijdag tussen 09.00 en 12.00 uur naar 055-5218613

 

 

Meer informatie: Karen Hop, bestuurder van de Klup Apeldoorn, 06-44664941, k.hop@deklupapeldoorn.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: