Direct door naar content
VV Loenermark ontvangt wederom het uniek sporten certificaat! afbeelding nieuwsbericht

VV Loenermark ontvangt wederom het uniek sporten certificaat!

14 maart 2024

Met gepaste trots kunnen we melden dat VV Loenermark op 5 februari het Uniek Sporten Certificaat, net als in 2022 / 2023 heeft ontvangen. Het certificaat toont aan dat de sportaanbieder aan de kwaliteitsdrempel voldoet op het gebied van sporten met een beperking.

Om in aanmerking te komen voor het certificaat wordt er onder andere gekeken naar het aangepaste sportaanbod en de communicatie hierover. Een ander belangrijk punt is inclusiviteit; in hoeverre is sport voor mensen met een beperking ook écht een onderdeel van de club?

Meer dan welkom

VV Loenermark voldoet aan de voorwaarden en vindt het belangrijk dat mensen met een beperking zonder belemmeringen kunnen sporten. "Dit certificaat laat zien dat sporters met een beperking bij ons meer dan welkom zijn!"

Vanuit Uniek Sporten Regio Stedendriehoek zijn we enorm trots op alle energie die de G-voetbalcommissie bij Loenermark, bestaande uit Femke, Karin, Jeroen en Gerrit, inzet om deze doelgroep ook echt onderdeel te laten voelen binnen de club!

Stimulans

Het doel van het Uniek Sporten Certificaat is om sportaanbieders te stimuleren hun sport toegankelijk te maken voor mensen met een beperking. Het certificaat maakt deze inspanningen zichtbaar voor de buitenwereld, zodat sporters met een beperking makkelijk zien waar ze terecht kunnen voor het beoefenen van hun favoriete sport.

Meer weten over dit initiatief? Ga naar de pagina over het Uniek Sporten Certificaat.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: