Direct door naar content
Dansend door het leven afbeelding nieuwsbericht

Dansend door het leven

13 januari 2018

De kans is groot dat je een optreden van deze dames hebt gezien op social  media. De Rollettes’ zijn een begrip in de danswereld voor vrouwen met een fysieke beperking.

Het begon allemaal bij Chelsie.
Zij droomde er altijd al van om professioneel danser te worden. Alleen gooide een auto ongeluk roet in het eten. Ze raakte verlamd en belandde in een rolstoel. Toch vond ze een manier om haar passie voor dansen voort te zetten. Chelsea is de grondlegster van de Rollettes, een dansteam dan rolt op het podium, met een dansstijl die letterlijk rockt.

Sara en Morgan zijn danseressen bij de Rollettes. Toen zij bij het dansteam kwamen, waren beiden vrouwen op zoek naar steun en support van vrouwen in een rolstoel. Zij zochten een plek om anderen te ontmoeten.

Morgan belandde ook in een rolstoel na een ongeluk. Haar dagen zijn gevuld met school, werk en natuurlijk: dansen. ‘Voor mij is dansen de manier om mezelf te uiten en om uit mijn comfort zone te komen.’

Sara werd geboren met Spina Bifida. ‘Ook al zit ik mijn hele leven al in een rolstoel, dat heeft me nooit tegengehouden om mijn dromen te volgen.’ Sara studeert aan de lerarenopleiding, maar daarnaast doet ze nog van alles. ‘Ik vind het leuk om nieuwe dingen te proberen. Ik was cheerleader, en ik heb best wel wat sporten gedaan zoals baseball, tennis, wild water raften. Nu doe ik aan dansen. Het is inderdaad een goede manier om je te uiten, maar het leert me ook veel over mijn eigen lichaam. En ik ben niet bang om voor een publiek te staan.

Twee keer per jaar verzorgen de Rollettes een week waarbij iedereen met een beperking kan leren dansen. Dit geeft iedereen de mogelijkheid om plezier te hebben, met uitdagingen om te gaan, nieuwe choreografie te leren en gelijkgestemden te leren kennen.

Dansen maakt blij. Dat is wat deze meiden bewijzen. Wil je ook leren dansen? Of ontdekken of het überhaupt wat voor je is? Hier kun je dansen bij jou in de buurt.

Bron: wheel-life.org

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

100 helden finishen Onbeperkte Elfstedentocht

Ontdek je mogelijkheden met capoeira

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×