Direct door naar content
Op zoek naar de sport die bij jou past? Het Sportloket geeft je advies! afbeelding nieuwsbericht

Op zoek naar de sport die bij jou past? Het Sportloket geeft je advies!

23 maart 2018

"Welke sport kan ik met mijn beperking doen?" Misschien zit je al een tijd met die vraag in je hoofd. Je kunt natuurlijk allerlei sporten gaan proberen, maar wat als je echt geen idee hebt waar je moet beginnen? Dan kun je bij het Sportloket op achttien locaties in Nederland terecht voor advies.

Als je door een ongeluk, ziekte of operatie hebt moeten revalideren in een ziekenhuis of revalidatiecentrum, is het goed om met je nieuwe lichaam veel te gaan bewegen en sporten. Het kan dan lastig zijn om een sport te vinden die je leuk vindt en misschien is het al helemaal lastig om iets te vinden dat je kunt doen. Dat hoef je niet alleen uit te zoeken, want in het revalidatiecentrum willen ze ook graag dat jij een sport of beweegvorm vindt. Bij het Sportloket helpt een beweegconsulent je graag verder in beweging. Je vindt het Sportloket op achttien locaties in Nederland, in een ziekenhuis of revalidatiecentrum. Je kunt daar zelf een afspraak maken met een sport- en beweegconsulent, of je vraagt je arts of fysiotherapeut dat te doen.

Tijdens het gesprek komen onder andere je wensen, motivatie, sport- en beweegverleden, thuissituatie, vervoersmogelijkheden en hulpmiddelen aan bod. Op die manier kun je samen kijken wat jouw mogelijkheden zijn voor een actievere leefstijl. Dat hoeft niet altijd in ingewikkelde sporten te zitten. Je kan namelijk thuis ook al veel doen met bijvoorbeeld krachtoefeningen voor je armen of benen of door de trap te nemen, als je dat kunt. Met 30 minuten beweging per dag kun je al veel winst halen.

Bij een Sportloket kunnen ze je oefeningen en tips voor thuis geven. Maar ze kunnen je ook doorverwijzen naar een sportclub of vereniging in de buurt waar ze een sport aanbieden die op jouw lijf geschreven is. Na dat eerste gesprek zal de sport- en beweegconsulent nog een aantal keer contact met je opnemen om te kijken hoe het gaat. De consulent begeleidt en ondersteunt je graag bij het ontwikkelen en behouden van een sportieve en actieve leefstijl. Maak daar dus ook gebruik van!

De achttien Sportloketten in Nederland vind je op dit kaartje

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: