Direct door naar content
Lainie bewijst dat je met een handicap nog steeds hip voor de dag kan komen afbeelding nieuwsbericht

Lainie bewijst dat je met een handicap nog steeds hip voor de dag kan komen

19 april 2018

Lainie heeft de ziekte van Charcot-Marie-Tooth. Dat is eigenlijk niet één ziekte, maar meerderen ziekten tegelijk die ervoor zorgen dat zenuwen langzaam uitsterven. Bij Lainie manifesteert dat zich vooral in haar voet. De aandoening werd bij haar ontdekt toen ze volop in de puberteit zat. Het maakte haar nog onzekerder dan ze al was. 

"Als iemand me vroeg waarom ik niet kon rennen of springen, zei ik dat ik een ski-ongeluk had gehad, of verzon ik een andere leugen omtrent een sport die ik niet kan doen. In mijn tienerbrein zweefden angsten rond waarover ik met niemand sprak. Wat als mijn voet me tegenwerkt en ik van de trap val? Wat als het net zo erg wordt als bij mijn moeder? Wat als niemand met me wil daten? Door al dat gepieker kwam ik er niet achter wie ik nou zelf eigenlijk ben. Ik verstopte mijn lichaam onder wijde kleren omdat ik me beschadigd en lelijk voelde", schrijft Lainie. 

Tot ze ouder werd en besefte dat ze zich morgen maakt over dingen die buiten haar macht lagen. Ze werd maatschappelijk werker en hielp meisjes en vrouwen met een laag zelfbeeld. "Ik trouwde. Kreeg kinderen. Trouwde opnieuw, kreeg stiefkinderen. Ik probeer bijna iedere dag te sporten. Soms is het moeilijk mijn spieren te bewegen. Ik doe het toch."

Daarnaast ontdekte ze een nieuwe liefde: mode. Ze ontdekte ook dat er voor mensen met een (onzichtbare) handicap maar weinig echt mooie kleding te vinden was. "De schoenen voor mensen die net als ik een brace dragen, worden geadverteerd door glimlachende oma's die lelijke zwarte schoenen met klittenband dragen. Absoluut niet mijn smaak. Ik bedacht dat er nog meer meiden en vrouwen moesten zijn die dol zijn op mode, maar door een handicap het moeten doen met de schoenen en kleding die er zijn. Ik deed uren research en ontdekte dat er heel veel vrouwen zijn zoals ik. Zo kwam ik op het idee voor Trend-able."

Trend-able is een blog waar ze tips en trucs deelt om met een prothese of brace om je been toch modieus voor de dag te komen. Lainie deelt schoenen en outfits voor vrouwen die comfortabel en praktisch zijn zonder in te leveren op stijl. Het kost wellicht wat meer moeite, maar hip en handicap kunnen gewoon hand in hand gaan. 

Foto van Lainie

Bron: Trend-able.com. Beeld: Instagram

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: