Direct door naar content
Prachtig: Chelsie richtte haar eigen rolstoeldansteam op nadat ze een halve dwarslaesie opliep afbeelding nieuwsbericht

Prachtig: Chelsie richtte haar eigen rolstoeldansteam op nadat ze een halve dwarslaesie opliep

10 juni 2018

Het is je ergste nachtmerrie als je professioneel danser wil worden: een lichaam dat niet functioneert zoals je zou willen. Het overkwam Chelsie: na een ongeluk liep ze een halve dwarslaesie op en belandde ze in een rolstoel. Maar de passie voor dansen bleef - en hoe!

Al vanaf dat ze klein is heeft Chelsie Hill een enorme passie voor dansen. Toen ze vijf was, begon ze voor het eerst te dansen in teamverband. Met dit team danste op regionale- en zelfs landelijke kampioenschappen. Ook tijdens de middelbare school bracht ze veel tijd dansend door.

Tot op een avond opeens het noodlot toesloeg. Ze was 17 en slechts een paar maanden verwijderd van haar diploma-uitreiking, toen ze met vrienden op stap ging en een ernstig ongeluk kreeg. Ze botsten frontaal tegen een boom, waardoor Chelsie een halve dwarslaesie opliep.

Een grote droom viel in duigen: ze zou nooit professioneel danseres kunnen worden. Het was een ontzettend pijnlijk moment toen ze dat realiseerde in het ziekenhuisbed. Maar Chelsie heeft een echte topsportmentaliteit: ze liet het er niet bij zitten en begon een rolstoeldansgroep. Ook geeft ze nu les en plaatst ze tutorials op YouTube, waarin ze nieuwe choreografieën uitlegt.

Voor filmpjes van Chelsie kan je haar YouTube-kanaal bezoeken.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: