Direct door naar content
Erasmusspeld voor Theo van Oosterhout afbeelding nieuwsbericht

Erasmusspeld voor Theo van Oosterhout

16 juni 2018

Op het vijfde landelijke G-voetbaltoernooi ‘Theo van Oosterhout’ ontving trainer en naamgever Theo van Oosterhout (85) vandaag de Erasmusspeld uit handen van wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport).

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Theo van Oosterhout kreeg de gemeentelijke onderscheiding vlak voor de start van het landelijke G-voetbaltoernooi dat zijn naam draagt. Het toernooi werd voor de vijfde keer gehouden op de velden van RVV TransvaliaZW in Rotterdam Zuid, de club waarvoor hij zich al meer dan 55 jaar inzet op sportief en bestuurlijk gebied.

G-voetbal
Van Oosterhout voetbalde niet alleen bij RVV TransvaliaZW, maar was ook jarenlang voorzitter, trainer van jeugdelftallen, oprichter van reisvereniging en club van 100, scheidsrechter en terreinmedewerker. En vier jaar geleden werd hij op zijn 81e nog trainer van het G-team. Wethouder Visser: ‘U zorgde ervoor dat G-voetbal een extra dimensie en dynamiek aan de vereniging gaf en dat het geen ‘aparte’ club is geworden, de G-spelers zijn gewoon leden van TransvaliaZW. Met heel veel geduld en compassie begeleidt u de G-spelers. U gaat met ze mee naar uitwedstrijden en toernooien en heeft altijd een luisterend oor voor ze. Volgens de penningmeester lopen de G-spelers met u weg. Ik kan mij dat goed voorstellen en als blijk van waardering draagt dit toernooi dan ook terecht uw naam.’

Goed voorbeeld
Wethouder Visser noemde Van Oorschot de toegewijde vrijwilliger op wie je altijd een beroep kunt doen. ‘Vijfentachtig jaar jong en dan nog zo fief en actief. Ik hoop dat u een voorbeeld bent voor andere clubleden, en dat, als u ooit echt een stapje terug moet doen, er een andere ‘Theo’ klaarstaat.’

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Dit model draagt haar prothese als kunst

Only Friends Twente breidt uit naar Almelo

Zo ziet een inclusieve sportvereniging eruit

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×