Direct door naar content

Rolstoeltennis met een beperking

Uniek sporten

Rolstoeltennis is een balsport waarbij twee spelers of twee teams in sportrolstoelen tegenover elkaar staan op een veld dat in het midden gescheiden wordt door een net. Met een racket moeten de tennissers de bal over het net op de helft van hun tegenspeler(s) slaan met als doel dat het voor de tegenspeler onmogelijk is om de bal terug te spelen. Je kunt tegen een speler van hetzelfde geslacht spelen of in tweetallen waarbij er ook gemixt wordt met mannen en vrouwen. Rolstoeltennis wordt in competitievorm en in toernooivorm gespeeld. Voor rolstoeltennis gelden bijna dezelfde regels als voor tennis.

Het belangrijkste verschil met reguliere tennis is dat een rolstoeltennisser de bal een tweede keer op de baan mag laten stuiten. De wielen van sportrolstoelen die gebruikt worden voor rolstoeltennis staan schuin waardoor de stoel zeer wendbaar is. De meeste rolstoeltennissers kiezen voor een tennisracket met een kleinere grip zodat ze zowel het racket als de sportrolstoel vast kunnen houden. Rolstoeltennis is met name een geschikte sport als je een lichamelijke beperking hebt, je houdt van een snelle en competitieve sport en graag je armen gebruikt. Je hoeft niet rolstoelgebonden te zijn om rolstoeltennis te kunnen spelen.

Kijk hieronder voor alle mogelijkheden voor rolstoeltennis bij jou in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw regio.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportaanbieder zoeken Contact opnemen

VIND UNIEKE SPORTAANBIEDERS VOOR ROLSTOELTENNIS

Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond

De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving.

Programma van:
Partners: