Direct door naar content

Rolstoeltennis met een beperking

Is rolstoeltennis iets voor jou?

Rolstoeltennis is een balsport waarbij twee spelers of twee teams in sportrolstoelen tegenover elkaar staan op een veld dat in het midden gescheiden wordt door een net. Met een racket moeten de tennissers de bal over het net op de helft van hun tegenspeler(s) slaan met als doel dat het voor de tegenspeler onmogelijk is om de bal terug te spelen. Je kunt tegen een speler van hetzelfde geslacht spelen of in tweetallen waarbij er ook gemixt wordt met mannen en vrouwen. Rolstoeltennis wordt in competitievorm en in toernooivorm gespeeld. Voor rolstoeltennis gelden bijna dezelfde regels als voor tennis.

Het belangrijkste verschil met reguliere tennis is dat een rolstoeltennisser de bal een tweede keer op de baan mag laten stuiten. De wielen van sportrolstoelen die gebruikt worden voor rolstoeltennis staan schuin waardoor de stoel zeer wendbaar is. De meeste rolstoeltennissers kiezen voor een tennisracket met een kleinere grip zodat ze zowel het racket als de sportrolstoel vast kunnen houden. Rolstoeltennis is met name een geschikte sport als je een lichamelijke beperking hebt, je houdt van een snelle en competitieve sport en graag je armen gebruikt. Je hoeft niet rolstoelgebonden te zijn om rolstoeltennis te kunnen spelen.

Ook deze sport doen?

Bekijk alle mogelijkheden voor rolstoeltennis in de buurt of stel je vraag aan de contactpersoon in jouw gemeente.

Sportclub zoeken Contact opnemen

Vind je Unieke Sport

  Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
   Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen
    Gebruik de pijlen omhoog en omlaag en enter om items te selecteren en tab en enter om items te verwijderen

    Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond

    De KNLTB adviseert en ondersteunt besturen van tennisverenigingen op het gebied van verenigingsbeleid, accommodatie en bij juridische geschillen. De tennisbond is verantwoordelijk voor landelijke en districtscompetities, toernooien, voor de opleiding van tennisleraren en scheidsrechters. Verder heeft de KNLTB tot doel het promoten van de tennissport en het vergroten van de betekenis van tennis in de samenleving.

    Programma van:

    Partners: