Direct door naar content

Sportdag voor jeugd met en zonder beperking samen met de Groninger topsportclubs

22 februari 2017

Het Alfa-college Sportcentrum op Kardinge is woensdag 22 februari 2017 het decor van een sportdag voor de jeugd. De zes samenwerkende sportclubs binnen de Energy Valley Topclub (EVTC) verlenen er hun medewerking aan een onvergetelijke dag voor circa 180 voornamelijk jeugdige sporters.

Het programma op de dag zelf is gericht op de kennismaking met diverse sporten en mede gericht op jeugd met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Maar het gezamenlijk sporten, samen met valide sporters en de topsporters van FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, Nic./Alfa-college, GIJS en GHHC staat voorop.

Initiatief
Het initiatief voor deze gezamenlijke sportdag is genomen vanuit het platform van de Energy Valley Topclub en wordt breed gedragen door de zes leden van de EVTC. Daarbij zijn met name de personen, die zorgen voor de maatschappelijke vertegenwoordiging van de clubs, betrokken bij de samenstelling van de dag, die overigens wordt georganiseerd onder supervisie van twee vierdejaars studenten van de ALO van de Hanzehogeschool.

Programma
Het programma op woensdag 22 februari start om 10.00 uur en loopt tot 16.00 uur met in ieder geval basketbal, volleybal, voetbal en korfbal. Bij dat deel krijgen zo’n 150 jongeren in de leeftijd van 8 tot 15 jaar de gelegenheid te sporten. Daarbij zullen er ook spelers van FC Groningen, Donar, Abiant Lycurgus, Nic./Alfa-college, GIJS en GHHC deelnemen.

Aangepast
Van 10.00 uur tot 13.00 uur en 13.00 uur tot 16.00 uur draait ook het programma voor de sporters met een lichamelijke handicap. Daarbij is er in twee groepen ruimte voor in totaal zo’n dertig personen, voornamelijk jongeren maar ook (jong)volwassenen zijn hierbij welkom om zich aan te melden. Elektrisch hockey, rolstoelbasketbal, zitvolleybal en sport en spel – waarbij aangepaste vormen van voetbal en korfbal worden gehanteerd – zijn de sporten, die bij toerbeurt worden beoefend. Ook hand-biken is mogelijk als ‘side-event’.

Meer informatie
Heb je zin om woensdag 22 februari 2017 deel te nemen aan de sportdag, kijk dan voor meer informatie op: www.fcgroningen.nl/maatschappelijk.

Zoeken

De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×