Direct door naar content
Extra aanvraag Gelders Jeugdfonds Sport & Cultuur voor kinderen met een beperking mogelijk! afbeelding nieuwsbericht

Extra aanvraag Gelders Jeugdfonds Sport & Cultuur voor kinderen met een beperking mogelijk!

18 september 2018

Tot 1 augustus 2019 is extra geld beschikbaar voor kinderen met een beperking waarvan ouders geen sport- of cultuurles kunnen betalen. Normaal verstrekt het Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC) een maximale vergoeding van 225 euro. Daarmee kunnen kinderen die opgroeien in een armoedesituatie aan sport en culturele activiteiten meedoen. Voor kinderen met een beperking is dat bedrag meestal te laag omdat zij dure hulpmiddelen nodig hebben, zoals kleding of een brace. Dankzij een extra subsidie van het ministerie van SZW kunnen lokale jeugdfondsen nu maximaal 1000 euro verstrekken aan kinderen met een beperking. In totaal is een extra  budget van 105.000 euro beschikbaar voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Gelderland.

Schakelen via lokale intermediair jeugdfonds
Het verstrekken van de vergoeding loopt via lokale intermediairs die in de Gelderse gemeenten actief zijn. Dit loopt op dezelfde manier als de andere activiteiten van het JFSC. De vergoeding gaat rechtstreeks naar de aanbieder of leverancier van de sport/cultuur activiteit. Voor deze groep kinderen worden alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten vergoed. Het te vergoeden bedrag bedraagt maximaal 1.000 euro.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: