Direct door naar content
Aikido in een rolstoel afbeelding nieuwsbericht

Aikido in een rolstoel

18 september 2018

Aikido is een moderne vorm van martial art en spirituele ontwikkeling, die gebruikt kan worden tegen iedere vorm van aanval, waarbij de nadruk ligt op de ontwikkeling van een betere eenheid tussen lichaam en geest. In tegenstelling tot vele andere vechtsporten is er voor aikido geen bijzondere kracht of snelheid nodig. Het wordt succesvol beoefend door mensen van alle leeftijden en mogelijkheden, dus ook door mensen met een fysieke of mentale beperking.

Aikidojo Amstelveen
Toni Belev van Aikidojo Amstelveen geeft aan dat deze sport geschikt is voor mensen met verschillende beperkingen. “Door dat wij in onze dojo veel tijd besteden aan correcte houding, bewegen, ademhaling, gebruik en ontwikkeling van alle spieren is deze sport geschikt voor onder andere mensen met een chronische aandoening, autisme en een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. Je kan je oefeningen aan je eigen tempo aanpassen. Doordat Aikido geen competitie kent kan je volledig op je zelf focussen”.

Bijzondere gastles door Molly Hale: Aikido vanuit je rolstoel
Op 2 november komt Molly Hale een proefles verzorgen in Amstelveen. Molly liep een dwarslaesie op door een auto-ongeluk. Hierdoor kan ze niet meer lopen en raakte rolstoel gebonden. Maar ondanks haar fysieke beperking slaagde ze er in om de zwarte band in Aikido te halen. Nu geeft ze zelfverdedigingslessen, onder andere aan mensen met een fysieke beperking. Bekijk hier haar website voor het hele verhaal. 

Clinic Aikido
De clinic vindt plaats op 2 november bij Aikidojo Amstelveen. Van 17.30 – 18.30 uur is de les voor kinderen en van 18.30 – 20.00 uur voor volwassenen. Wil je deelnemen aan deze bijzondere clinic? Meld je aan via aikidojoamstelveen@gmail.com. Voor meer informatie over sporten met een beperking kun je terecht op Uniek Sporten of contact opnemen met Wout Werker, regioconsulent Aangepast Sporten, via wwerker@teamsportservice.nl of 023 -205 5500.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: