Direct door naar content
Ruim 300 wandelaars Nationale Diabetes Challenge met de bus naar Amsterdam afbeelding nieuwsbericht

Ruim 300 wandelaars Nationale Diabetes Challenge met de bus naar Amsterdam

24 september 2018

De afgelopen 20 weken hebben ruim 300 deelnemers aan de Nationale Diabetes Challenge op verschillende locaties in de regio Arnhem wekelijks gewandeld onder begeleiding van wandelcoaches. Elke deelnemer heeft op zijn/haar eigen niveau progressie geboekt en het enthousiasme was en is ontzettend groot bij de verschillende groepen.

Wandelcoach Joey van de wandelgroep in Doesburg: “Tijdens de wekelijkse wandelingen zijn we steeds verbaasd hoe mooi de omgeving van Doesburg is. Zo hebben we nu naast wandelaars ook ‘paparazzi`s’ gecreëerd. Na elke wandeling verschijnt er een foto collage op onze whatsapp groep met de mooiste plaatjes. Zo blijft iedereen betrokken en kunnen we de gezelligheid en sfeer delen met elkaar.”

NDC Festival in Amsterdam

Jaarlijks wordt de NDC landelijk afgesloten op een unieke locatie. Dit jaar vindt de finale van de Nationale Diabetes Challenge plaats op zaterdag 29 september 2018 in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Een prachtige locatie waar de laatste kilometers van het project worden afgelegd. Er zijn routes van 5, 10, 15 en 20 km richting het Amsterdamse Bos. De kortste afstand die je kunt lopen is 400 meter over de atletiekbaan in het stadion. 

Busvervoer

Voor de reis naar Amsterdam heeft Onze Huisartsen zich ingezet om busvervoer te regelen voor alle deelnemers uit de regio Arnhem. Met ondersteuning van verschillende aangesloten gemeenten is het vervoer mogelijk gemaakt. In totaal zullen uit de regio +/- 300 deelnemers per bus afreizen, die vertrekken van verschillende locaties in de regio. Maar voor het zover is zullen er lokaal nog de nodige stappen worden gezet. In de afsluitende week zullen de groepen drie dagen lokaal wandelen en uiteindelijk dus afsluiten in Amsterdam. 

Programma

Iedereen die in het bezit is van een ticket is op zaterdag 29 september 2018 vanaf 9.30 uur welkom in het Olympisch Stadion in Amsterdam voor het NDC Festival. De officiële opening van het NDC Festival is om 10.55 uur. Na deze opening wordt het startschot gegeven en gaan de wandelaars beginnen aan de door hen gekozen afstand. Het festivalterrein is tot 17.30 uur geopend. Ga voor het volledige programma en informatie naar de website van het NDC Festival.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!