Direct door naar content
Extra budget voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor aangepast sporten in Gelderland afbeelding nieuwsbericht

Extra budget voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur voor aangepast sporten in Gelderland

25 september 2018

Voor de periode van 1 september 2018 tot en met 30 augustus 2019 is er dankzij een subsidie van het ministerie van sociale Zaken en Wekgelegenheid een extra budget beschikbaar van € 105.000,-. voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur (JFSC) Gelderland.

Deze subsidie is additioneel aan de activiteiten die ze nu al doen met JFSC in Gelderland. Ze verstrekken nu middelen ten behoeve van kinderen (zonder beperking) die opgroeien in een armoedesituatie. Echter de aanvragen van kinderen met een beperking (aangepast sporten), die in armoede opgroeien, kunnen niet altijd worden gehonoreerd. Het bedrag dat aangevraagd wordt ligt dan hoger dan het maximale bedrag dat ze standaard kunnen vergoeden nl. maximaal € 225,-.

Het verstrekken van de vergoeding zal op dezelfde wijze plaatsvinden als dit nu al gebeurt in het kader van de lopende activiteiten van het JFSC. Zij vergoeden rechtstreeks aan de aanbieder of leverancier van de sport-/cultuuractiviteit. Voor deze groep vergoeden we alleen de daadwerkelijk gemaakte kosten. Het te vergoeden bedrag is maximaal € 1000,-.

Belangrijkste spelregels aanvragen aangepast sporten op een rijtje:

  • Het Jeugdfonds Sport & Cultuur keren nooit geld uit aan het kind of aan de ouder(s);
  • Alleen erkende intermediairs Jeugdfonds Sport & Cultuur mogen aanvragen;
  • Het Jeugdfonds Sport & Cultuur vergoedt geen contributie/lesgeld en/of materialen met terugwerkende kracht;
  • Het te vergoeden bedrag is maximaal € 1000,-.

Let op onderbouwing van de aanvraag

De aanvragende intermediair is verplicht het ouderaanvraagformulier volledig in te vullen en door een rechtsgeldige vertegenwoordiger te laten ondertekenen.

De aanvraag wordt alleen in behandeling genomen wanneer voorzien van:

  • een motivatieverzoek inclusief een persoonlijke toelichting financiële situatie;
  • minimaal één offerte (bij aanpassingen of aanschaf van sportmaterialen);
  • een aanvraag kan gedaan worden tot 30 augustus 2019;
  • kortdurende cursussen komen niet in aanmerking voor een bijdrage, activiteiten moeten zijn gericht op structurele deelname;
  • we willen jullie er op wijzen dat het maximaal uit te keren bedrag van  €1000,-  per kind niet persé helemaal op hoeft. Hoe minder er nodig is, hoe meer kinderen ze kunnen helpen.

De wijze van aanvragen verloopt dus hetzelfde als bij de reguliere JFSC aanvragen. Dus via het systeem allekinderendoenmee.nl. Onder het kopje ‘Speciale regeling’ invullen dat het gaat om een aanvraag mbt aangepast sporten.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: