Direct door naar content
Eindloop Diabetes Wandel Challenge West-Brabant groot succes afbeelding nieuwsbericht

Eindloop Diabetes Wandel Challenge West-Brabant groot succes

28 september 2018

Ruim 75 deelnemers wandelen samen over finish

Zo’n 75 mensen met en zonder diabetes hebben op 25 september de Diabetes Challenge succesvol afgesloten op de atletiekbaan van AV Sprint. Samen met wandeltrainers, huisartsen, praktijkondersteuners, fysiotherapeuten en podologen uit West-Brabant werkten zij 20 weken lang aan hun conditie. Niet alleen fysiek gingen de wandelaars er de afgelopen weken op vooruit, ook werden er veel vriendschappen opgebouwd.

“Ik kijk er iedere week weer naar uit én ben al 5 kilo afgevallen!” Aldus een deelneemster van wandelgroep Breda-Zuid.

Wandelen is behandelen
De Nationale Diabetes Challenge van de Bas van de Goor Foundation keert jaarlijks terug. De deelnemers trainen in totaal 20 weken voor de finale in september. Tijdens de trainingen kiezen deelnemers om 3, 5 of 10 kilometer te wandelen. De unieke mix van wandelaars zorgt voor een toegankelijke sfeer, waardoor er steeds meer mensen aan de wandel gingen.

Claudia Rens, van het Sportloket van Breda Actief: “Het actief buiten zijn zorgt naast een betere conditie ook voor een positief effect op het medicijngebruik van diabetespatiënten. Sommige fanatiekelingen begonnen met 3 kilometer, maar lopen nu fluitend de 10 kilometer uit.

Finale
Op zaterdag 29 september staat de grote finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam op de planning. Hier lopen wandelaars vanuit het hele land samen de feestelijke finale uit. Vanuit West-Brabant doen er 100 wandelaars mee. Met twee gesponsorde bussen gaan zij richting Amsterdam.

Samenwerking
De Wandel Challenge West-Brabant wordt georganiseerd door: Uniek Sporten West-Brabant, Het Huisartsenteam, Star SHL, Huisartsenzorggroep Breda, DVN, wandelverenigingen, Decathlon én de Bas van de Goor Foundation.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: