Direct door naar content
Tennis speelt een grote, positieve rol in het leven van Bionda en haar familie afbeelding nieuwsbericht

Tennis speelt een grote, positieve rol in het leven van Bionda en haar familie

04 oktober 2018

Bionda Grootlandeweer is 15 jaar woont in Neede en heeft Spina Bifida. Via via hoorde Bionda in september 2017 dat Tennisvereniging Neede ging starten met rolstoeltennis. Daarvoor had ze al paardgereden, maar dat bleek te belastend voor haar rug, en gezwommen. De Esther Vergeer Foundation ondersteunt Tennisvereniging Neede met de realisatie van rolstoeltennis. De Foundation zorgt voor het beschikbaar stellen van goede sportrolstoelen, adviseert de vereniging en organiseert een train programma.  Ook voor Bionda was het erg fijn dat ze meteen een sportrolstoel ter beschikking had, in de tijd dat de aanvraag voor een meer aangepaste tennisrolstoel voor Bionda geregeld kon worden met de gemeente, zodat ze meteen lekker kon gaan tennissen met nog een aantal andere meiden.

Rolstoeltennis betekent ontzettend veel voor haar. Het is een uitlaatklep om heerlijk met haar vriendinnen te kunnen sporten. Bijzonder is, is dat op zeer jonge leeftijd Bionda wel eens met haar moeder mee ging naar tennis, ook haar oma en zelfs overgrootvader waren fanatieke tennissers. Tennis heeft dus al vanaf jongs af aan een rol in haar leven gespeeld.

Bionda leert veel van de tennislessen: haar balvaardigheid wordt groter, ze wordt behendiger en het is mooi om te zien dat ze iedere keer weer sneller wordt in haar sportrolstoel. Vanuit de Esther Vergeer Foundation werd Bionda, samen met alle andere kinderen van de Join the Club projecten, uitgenodigd om naar het ABN AMRO tennistoernooi in Ahoy Rotterdam te komen. Bionda vond dit  een geweldige ervaring om toppers te zien rolstoeltennissen! Hoe doen ze dat nu? Hoe gaat het serveren? Heel leerzaam en leuk.

En dan het rolstoeltenniskamp van de Esther Vergeer Foundation: wat geweldig! Drie dagen lang met allemaal vrienden en vriendinnen, zonder ouders; tennis, spelletjes en heel veel lol maken. Voor Bionda was de ontmoeting met Diede de Groot en kinderen die nu al in de top meespelen, heel speciaal. Wat moet je daar allemaal voor doen? Wat betekent topsport? Welke beperking je ook hebt, je praat met elkaar over het sporten, over de mooie dingen van de sport en dat verbind elkaar.

Het tennissen van Bionda heeft een enorm positieve invloed op het gezin Grootlandeweer. Ze gaan vaak samen kijken en soms spelen ze met elkaar mee. Ook hebben ze onderling contact met de ouders van de andere meiden. Kortom, tennis speelt een hele grote positieve rol in het leven van Bionda en haar familie!

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: