Direct door naar content
Valpreventietraining: In balans afbeelding nieuwsbericht

Valpreventietraining: In balans

04 oktober 2018

Vallen is voor velen waarschijnlijk niet iets om dagelijks bij stil te staan. Maken jongeren al eens een buiteling, dan staan ze binnen de kortste keren weer op hun benen. Voor ouderen ligt dat anders. Een valpartij kan een hoop narigheid veroorzaken. Niet alleen in de vorm van lichamelijk letsel, variërend van blauwe plekken tot botbreuken. Vallen kan je zelfvertrouwen toch even aantasten. Bovendien kan een valongeluk leiden tot verlies van zelfstandigheid. Terecht dat veel ouderen angst hebben om te vallen.

Het goede nieuws is dat je zelf wat aan kunt doen! Hoe? Dat wordt in een korte cursus van drie bijeenkomsten haarfijn uitgelegd tijdens de cursus ‘In Balans’. Deze is bedoeld voor mensen vanaf zo’n 70 jaar, maar bent u jonger en heeft u interesse om mee te doen dan bent u van harte welkom.

Wat kunt u verwachten?
U krijgt inzicht in de factoren die meestal een rol spelen bij het ontstaan van een valongeluk. Zo kan medicijngebruik van invloed zijn of
problemen met het zien. Heel belangrijk is ook een verminderde conditie en balansvermogen. In hele normale dingen, waar je gewoonlijk niet aan denkt. In de cursus is een vragenlijst waarmee u kunt nagaan of u een vergrote kans maakt om te vallen. Belangrijker nog dan alle informatie, zijn de tips wat u er zelf aan kunt doen. U maakt kennis met een trainingsprogramma voor de algemene conditie en speciale balans verbeterende oefeningen.De cursus is weldaad voor iedereen, maar een regelrechte aanrader voor als u zich wat onzeker op de been voelt of vaker bent gevallen.

Informatiebijeenkomst
Op donderdag 18 oktober 2018 (13.30 - 16.00 uur) vindt de informatiebijeenkomst plaats waarbij uitleg gegeven wordt over de cursus.  

Cursus in Balans
De cursus vind plaats op 1, 8 en 15 november van 13.30-16.30 uur in Sportcentrum De Kemmer gelegen aan Bloemendaal 5 te Oirschot. De kosten bedragen €10,- inclusief boek.

Contact
Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met Corné Boot, Sportcoach van Oirschot in Beweging. U kunt hem bereiken via c.boot@wijzer-oirschot.nl of telefonisch via 06 -204 41 685.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Lisa Bunschoten pakt tweede WK-goud!

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid