Direct door naar content
Finale Diabetes Wandel Challenge  afbeelding nieuwsbericht

Finale Diabetes Wandel Challenge

05 oktober 2018

De Bas van de Goor Diabetes Wandel Challenge zit er op! Dinsdag 25 september liepen al zo’n 75 deelnemers tijdens de Bredase eindloop over de finish bij AV Sprint en afgelopen zaterdag sloot een deel van hen, samen met 4000 andere wandelaars, de nationale Challenge af in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Trots
Veel deelnemers kunnen met een trots gevoel terugkijken op de Wandel Challenge. Na 20 weken wandelen, lachen en kletsen samen met verschillende huisartsen, fysiotherapeuten en wandelbegeleiders liepen zij stuk voor stuk over de finish. Er waren routes voor zowel de 5 km, de 10 km, 15 km en de 20 km. Een deelneemster vertelde dat zij een paar maanden geleden nog geen 200 meter aan een stuk kon lopen. Afgelopen week tijdens de eindloop in Breda liep ze 3 km uit. En ze wist zelfs zichzelf te verbazen door in Amsterdam maar liefst de 5 km te halen!

Smaak te pakken
Niet alleen het beter en langer kunnen wandelen was voor veel mensen een motivatie. Ook de gezelligheid die erbij kwam kijken was voor velen een drijfveer om te blijven trainen. Door de unieke mix van wandelaars ontstonden er vriendschappen en werden er nieuwe contacten gelegd. Sommige van hen hebben de smaak te pakken en blijven wekelijks gezamenlijk wandelen.

Ook volgend jaar loopt Uniek Sporten West-Brabant weer mee met de Bas van de Goor Diabetes Wandel Challenge. De finale is dan in Den Haag. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: