Direct door naar content
Blog 8 Melanie "Toen het startschot klonk, gingen we met z'n allen los" afbeelding nieuwsbericht

Blog 8 Melanie "Toen het startschot klonk, gingen we met z'n allen los"

08 oktober 2018

Er stonden de afgelopen tijd weer verschillende dingen bij mij op de agenda.

8 en 9 september had ik een trainingsweekend in Papendal met mijn handbiketeam. Het thema was “sprinten”. Zaterdag gingen we vooral kleine sprinten doen, dat vind ik het leukste. Ook gingen we 180 graden bochten oefenen, die kom je soms tegen in handbike wedstrijden. Zondag deden we lange sprinten, ook dat was heel erg leerzaam.

15 september had ik een NK in Amsterdam in het Vondelpark. Zelf vind ik dat een heel leuk parcours. Het parcours is ongeveer 1,5 kilometer. Je hebt een uur de tijd om zoveel mogelijk rondjes te handbiken. Ik had er super veel zin in, want het is een snel parcours met scherpe bochten. Het ging direct super goed en heb mijn record km/h verbroken. Daar was ik heel erg blij mee.

Waar ik de laatste tijd veel naar toe heb gewerkt is de Europacup in Praag. Donderdag 27 september moest ik om 4 uur al van bed af om te vertrekken naar Papendal. Vanaf daar gingen we met twee KNWU bussen om 8 uur naar Praag. We kwamen om zeven uur ’s avonds aan in het hotel van Praag. Vrijdag 28 september gingen we rond 11 uur het parcours van de wedstrijd verkennen. Tijdens het handbiken kwam ik er al snel achter dat mijn elektrische versnellingen het niet deden. Hier baalde ik echt super erg van. Al snel bedacht ik me dat ik de oplader van mijn handbike bij me had en een powerbank. Het parcours vond ik heel zwaar want er zaten stukken in van 8%. Tegelijkertijd vond ik het een heel leuk parcours met twee 180 graden bochten er in.

Zaterdag 29 september had ik de eerste wedstrijd; de wegwedstrijd van 28km. Je moest acht rondjes handbiken (1 ronde was 3,3km). Na de warming-up gingen we met z’n allen naar de start. Toen het startschot klok, gingen we met z’n allen los! Het was een hele leuke wedstrijd en ik ben 2de geworden. Zondag 30 september had ik een tijdrit van 9,9 kilometer. Ik heb echt alles gegeven en ben weer 2de geworden. In de middag hadden we vrij en gingen we naar het centrum van Praag. Praag is een mooie stad en we hebben veel kunnen bekijken.

Het is nu het einde van het seizoen wat betekent dat ik twee weken vakantie heb van het sporten. Ik heb super leuk dingen gedaan en bereikt dit jaar.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: