Direct door naar content
Niels Vermeule (26): "Ik ben verslaafd aan basketbal en nu wil ik meer"  afbeelding nieuwsbericht

Niels Vermeule (26): "Ik ben verslaafd aan basketbal en nu wil ik meer"

10 oktober 2018

Voor Niels Vermeule (26) bestaat er maar één sport: basketbal. Sinds hij in 2015 lid werd van het Rotterdamse G-Force basketbalteam grijpt hij elke kans om te dribbelen en te dunken met een bal. Dit jaar deed hij zelfs mee op het hoogste niveau in de NBB 3x3 competitie. Ondanks dat sportieve hoogtepunt mist Niels nog een echte competitie voor G-basketbal in zijn regio.

Niels heeft voor het basketbal nog gevoetbald en gehockeyd, maar hij wilde toch iets anders doen. "Mijn moeder wist dat ik basketbal ook leuk vind en kwam toen bij het G-Force team van Rotterdam Basketbal uit. Ik ben eerst bij een toernooi gaan kijken en daarna ben ik een keer gaan meetrainen. Ik vond het toen gelijk zo leuk dat ik niet meer ben weggegaan."

Hij vindt basketbal echt een geweldige sport, vertelt hij enthousiast. "Ik ben er gewoon verslaafd aan geraakt en nu wil ik meer. Ik wil mezelf ook echt beter maken en mezelf meer uitdagen. Ik probeer zoveel mogelijk eruit te halen in de sport. Het is echt mijn ding geworden."

Elk moment dat hij met basketbal bezig kan zijn, pakt hij met twee handen aan. Als hij niet zelf speelt dan helpt hij als teamassistent bij het eredivisieteam van Rotterdam Basketbal. "Het is hartstikke leuk om die gasten te helpen met een handdoek klaarleggen, de bidons te vullen en schoon te maken. Ze heel erg blij met mij en ik hoor ook helemaal bij het team. Ze accepteren mij ook zoals ik ben. Dat voelt heel goed allemaal."

Afgelopen jaar speelde hij in de 3x3 competitie nog tussen jongens zonder een beperking. Op een facebookpagina voor basketballiefhebbers had hij brutaal gevraagd of hij niet mee kon doen met de competitie. Hij werd zo teamcaptain van zijn eigen team waarin ook bekende eredivisiespelers zaten. Met dat team ging het zo goed dat hij zelfs met het NK 3x3 basketbal in Amsterdam mee mocht doen. "Dat was echt mijn hoogtepunt van dit jaar. Dat was heel bijzonder om mee te maken."

Buiten die 3x3-competitie speelt Niels niet zoveel wedstrijden en daar moet wat hem betreft snel verandering in komen met een G-competitie. "Iedereen speelt een competitie en heeft dan elke zaterdag een wedstrijd. Ik ben daar wel jaloers op. Dat zou voor ons team en voor mij heel erg belangrijk zijn."

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten
Programma van:
Partners: