Direct door naar content
Juf Helma zette alles op alles zodat Maggie (cerebrale parese) met haar klas op kampeertrip kon afbeelding nieuwsbericht

Juf Helma zette alles op alles zodat Maggie (cerebrale parese) met haar klas op kampeertrip kon

10 oktober 2018

Elk jaar moeten de fourth graders van een basisschool in Chicago (Illinois, Verenigde Staten) alle natuur- en biologiekennis die ze hebben opgedaan in de praktijk brengen tijdens een tweedaagse kampeertrip. Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet vanzelfsprekend als je cerebrale parese hebt en hierdoor rolstoelgebonden bent. Gelukkig kon Maggie rekenen op de hulp van haar lerares Helma.

Als leraar speciaal onderwijs is Helma wel gewend om buiten de gebaande paden te treden, en dus zette ze alles op alles om te zorgen dat Maggie mee kon. De wandeling die de kinderen zouden afleggen ging door ruig gebied. Ze dacht eraan om een pony te huren, maar die bleek niet toegestaan in het natuurgebied. Eigenlijk wilde ze het toch doen en zelf de boete betalen, maar besloot er toch vanaf te zien omdat ze zo geen goed voorbeeld aan haar klas gaf.

Haar zoektocht bracht haar vervolgens naar een outdoor winkel, waar ze met personeel overlegde of zij misschien een slimme oplossing wisten. Helaas kwamen ze er niet uit, tot ze twee weken later een belletje kreeg. Medewerker Greg was zo geraakt door haar inzet voor Maggie, dat hij op onderzoek uit was gegaan. “Ik bleef er maar aan denken en wilde graag helpen.” Toen stuitte hij op een speciale backpack: de FreeLoader, speciaal ontworpen om kinderen te dragen.

En dus gingen Helma en Maggie met de rest van de klas op pad, en wist Maggie precies hoe ze haar juf aan moest moedigen op pittige momenten. “Ze gaf me nekmassages als ze zag dat ik het zwaar had, en ze zong allemaal liedjes. ‘Kom op, juf Helma, je kan het!’ Ze heeft intens genoten van de trip: we zagen vogels, vlinders, voetsporen van herten en hadden een fantastische tijd.” Met hun verhaal inspireerden ze veel mensen: er wordt nu aan de school gedoneerd om de kosten van de FreeLoader te vergoeden.

Bron: Inspire More
Beeld: Love What Matters

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: