Direct door naar content
Floor (18, EEC syndroom) samen met haar held op TV afbeelding nieuwsbericht

Floor (18, EEC syndroom) samen met haar held op TV

31 oktober 2018

Iedereen heeft dromen en natuurlijk hoop je dat ze uitkomen. Zo ook Floor in t Veld. Floor heeft het EEC syndroom datis een zeer zeldzame aandoening die maar bij twee mensen in Nederland voorkomt. Het syndroom houdt in dat Floor blind is, maar drie vingers heeft en niet kan zweten.“Het EEC syndroom is nog veel meer, maar het is wat het is” ,zoals Floor het zelf beschrijft. Floor haar droom om een nummer te zingen en Ali B te ontmoeten kwamen in vervulling dankzij stichting Make-A-Wish. 

’s Ochtends zat ze met Ali B aan de keukentafel en zong ze haar nummer voor hem en ’s avonds was ze onverwachts met hem te gast bij De Wereld Draait Door en zong ze voor heel Nederland haar eigen geschreven nummer.

Ali B was uitgenodigd om te komen, maar hij raakte zo geïnspireerd door Floor dat hij zei: “Ik kom, maar niet alleen”. Daar zat Floor dan nog vol ongeloof na wat er allemaal al was gebeurd die dag. Ali B vroeg haar om toelichting te geven waarom zij hem zo inspireerde. Floor haar missie is namelijk om mensen met een handicap te inspireren zodat zij, net als haar, hun dromen achterna gaan. Ook wil Floor meer waardering voor mensen met een handicap en zij ook gewoon als mens worden gezien en niet als ‘iemand met een handicap’. 

Toen er aan Floor werd gevraagd of ze haar nummer op tv wilde zingen, twijfelde ze even. Onder aanmoediging van Ali B begon ze te zingen. Dit zorgde voor tranen in het publiek en een ontplofte telefoon door de vele berichten. Floor bewijst maar weer dat dromen werkelijkheid worden als je er maar in geloofd. 

https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/425369

Bron: DWDD

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: