Direct door naar content
Kickboksen tegen de trainer geeft kinderen bij OverFit een grote smile afbeelding nieuwsbericht

Kickboksen tegen de trainer geeft kinderen bij OverFit een grote smile

09 oktober 2018

Kickboksen is een stoere sport, maar dat zegt niet dat kinderen met een verstandelijke beperking dat niet kunnen doen. Jamna Ghoula zorgt met haar Stichting OverFit in de Utrechtse wijk Overvecht met kickbokslessen dat deze kinderen er ook bij horen. "Het geeft ze ook een stoer gevoel."

Jamna kwam op het idee voor kickbokslessen door haar jongste zoon met een verstandelijke beperking, die in 2017 op 17-jarige leeftijd overleed. Ze zag dat voor hem weinig activiteiten te doen waren. "Hij ging naar school en had een wandelingetje naar buiten. Maar hij wil ook ergens bij horen. Hij wilde graag doen wat zijn broers ook deden." Zo kwam ze op het idee om voor kinderen als haar zoon meer te organiseren in de wijk zodat ze kunnen meedoen met iedereen. "Ze zijn niet anders. Ze zijn gewoon zoals wij."

Kickboksen klinkt misschien heftig, maar Jamna en haar oudste zoon zorgen samen dat de lessen vooral leuk zijn. "We proberen ze gewoon op een hele leuke manier met kickboksen bezig te laten zijn. Het kan een uitlaatklep zijn of gewoon lekker plezier hebben: lekker op een zak stoten. Ze hebben er zoveel plezier in en daarom wij ook. Ik geniet er ook echt van."

De les bij OverFit begint altijd met een warming-up, maar die is nooit hetzelfde. "Ik prikkel ze wel, want kinderen kunnen snel afknappen als het steeds hetzelfde is. Daarom hou ik het een beetje spannend." De ene keer doen ze bijvoorbeeld crossfit in combinatie met kickboksen of spierversterkende oefeningen. Af en toe mogen ze ook tegen de trainer boksen. "Dan maken we een ring en dan ben ik de scheidsrechter. Uiteindelijk wint natuurlijk altijd een van de kinderen. Dat vinden ze helemaal geweldig. Soms doen we alsof de trainer knockout wordt geslagen en dan is het helemaal leuk. We maken er echt een spel van. Ze hebben echt een smile van oor tot oor."

Bekijk hier meer info over Stichting OverFit.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: