Direct door naar content
Rauw en eerlijk: de revalidatie van een topsporter in beeld afbeelding nieuwsbericht

Rauw en eerlijk: de revalidatie van een topsporter in beeld

29 november 2018

Robert Wickens, een Canadese autocoureur die onlangs een heftig ongeval kreeg op het circuit, is begonnen aan zijn revalidatie. Hoe beperkt hij zal blijven is nog niet duidelijk. Maar opgeven doet hij in ieder geval niet. 

De toekomst van Robert Wickens in de racewereld zag er veelbelovend uit. In oktober 2017 werd bekend gemaakt dat Wickens het team van de IndyCar Series fulltime zou komen versterken. Maar na een veelbelovend debuut sloeg het noodlot toe: een heftige crash op de Pocono Raceway maakte hem in één klap gehandicapt doordat hij een dwarsleasie opliep. Of Wickens ooit nog zal kunnen lopen, valt niet te zeggen. Maar wat de toekomst ook zal brengen, bij de pakken neer zitten doet hij niet.

Inmiddels is Wickens begonnen aan zijn revalidatie. En dat gaat niet zonder slag of stoot. Via zijn Twitter account houdt hij de wereld op de hoogte van zijn vorderingen en het is heel erg inspirerend om te zien hoe iemand die zo door het leven onderuit geschopt is toch de kracht vindt om weer op te staan.

“Er is weer een klein beetje beweging in mijn benen,” schrijft Wickens, “maar de realiteit is dat ik nog heel ver verwijderd ben van zelf kunnen lopen. Ik heb in mijn hele leven nog nooit zo hard voor iets gewerkt.” En komend van iemand die zich zo had opgewerkt in de sport wil dat wat zeggen. Wickens gaat er wel komen, of het nu lopend is, of niet.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: