Direct door naar content
Schaatsen maakt Alexander (Down Syndroom) gelukkig afbeelding nieuwsbericht

Schaatsen maakt Alexander (Down Syndroom) gelukkig

06 december 2018

Alexander Marcelis is 25 jaar, woont in Almere en heeft een Down Syndroom. Zijn favoriete sport is schaatsen. “Schaatsen geeft een lekker gevoel en ik kan het op mijn eigen tempo doen”, aldus Alexander.

Alexander begon in Leiden met schaatsen toen hij een jaar of 8 was. “Ik genoot niet alleen van het schaatsen, maar ook van het wekelijkse contact met mijn schaatsmaatjes.” Drie jaar later kwam Alexander in contact met Super Cool en de Almeerse Schaatsvereniging. “Ik was blij dat ik daar kon schaatsen, nadat het in Leiden stopte. En daarbij kan ik nu ook nog skeeleren in de zomer.” 

Sport betekent voor Alexander een fijne beweging. “Hiermee houd ik de kilootjes onder controle en daarnaast heb ik contact met allerlei mensen, die samen met mij sporten, mij begeleiden en mij veel aandacht geven. En daar hou ik heel erg van!”

Alexander maakte mooie sportmomenten mee. “De mooiste sportmomenten waren de KPN schaatsvriendendagen, de Special Olympics wedstrijd skeeleren in Doetinchem en niet te vergeten de No Limit Challenge (triathlon) 2018 in Almere, waar ik voor het eerst aan meedeed. Er worden mij ook heel veel andere sporten aangeboden via Super Cool. Ik schaats en skeeler en doe zoveel mogelijk mee met allerlei sportevenementen. Daar wordt ik heel erg gelukkig van. Ik heb er iedere week zin in om bij Super COOL! te gaan sporten.”

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: