Direct door naar content
In Rheden komt een zwembad speciaal voor jou!  afbeelding nieuwsbericht

In Rheden komt een zwembad speciaal voor jou! 

14 december 2018

De gemeente Rheden is goed bezig! Sporten met een beperking wordt daar namelijk op allerlei manieren gestimuleerd en makkelijker gemaakt. Het Sportcentrum De Dumpel is bijvoorbeeld volledig rolstoeltoegankelijk gemaakt. Daar komt nog meer bij, want in 2020 moet een nieuw zwembad af zijn waar jij je echt als een vis in het water gaat voelen. 

Je moet er nog even op wachten, maar het nieuwe zwembad in Rheden belooft wel de moeite waard te worden voor jou. Afgelopen week kreeg de gemeente al een prijs voor meest vernieuwende zwembad. Wat is er dan zo bijzonder aan? Dit zwembad heeft een aantal aanpassingen in het ontwerp waardoor je daar heerlijk kunt zwemmen met allerlei beperkingen. Het zwembad zal een beweegbare bodem hebben zodat het water op een gewenste diepte gemaakt kan worden en het water zal een temperatuur van 32 graden hebben zodat je het niet koud krijgt. Ook heeft het zwembad een prikkelarme omgeving voor als je bijvoorbeeld autisme hebt. 

Met dat zwembad krijgt de gemeente Rheden, die ook al bij Uniek Sporten regio Arnhem zijn aangesloten, nog meer aanbod voor sporters met een beperking. En dat was de afgelopen jaren al meer geworden. In 2013 waren er 125 activiteiten voor sporters met een beperking, in 2017 waren dat er 204. Ook groeide het aantal aanbieders van 83 in 2013 naar 135 in 2017. In totaal kunnen sporters kiezen uit 69 verschillende takken van sport. In 2020 komen daar dus de activiteiten in het zwembad bij. 

Krijg jij van dit nieuws ook zo’n zin om ergens het water in te duiken? Dat snappen we goed, want zwemmen is nu echt een geschikte sport voor allerlei beperkingen. Dus waar wacht je nog op: kijk snel naar het aanbod van zwembaden en verenigingen bij jou in de buurt en neem en een lekkere plons!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: