Direct door naar content
Zwemclub  De Dobbertjes uit Waalwijk heeft steun nodig afbeelding nieuwsbericht

Zwemclub De Dobbertjes uit Waalwijk heeft steun nodig

13 december 2018

Al meerdere jaren kampt zwemclub De Dobbertjes met financiële problemen. Toen de club in 2013 niet meer onder de vlag van Prisma viel, moesten de eigen financiële boontjes gedopt worden en dat valt niet mee. Met name hoge kosten voor huur van de baden in het Olympiabad doen de zwemclub bijna de das om. Met de viering van het 45-jarig aanstaande zaterdag 1 december is het dus vijf voor twaalf voor De Dobbertjes.

Verhoging van de contributie voor de leden leek toen geen optie, maar toch is die verhoging inmiddels noodgedwongen toegepast van 140 naar 170 euro per jaar. “We willen kosten wat kost de zwemclub voor mensen met een verstandelijke beperking ‘boven water houden’. Onze 45 leden zijn zo dankbaar en onze dertig vrijwilligers genieten zo van die dankbaarheid. Dit is uniek in de regio. Gelukkig kunnen we met steun van de gemeenten en individuele sponsoren als Rabobank en Albert Heijn alles net draaiende houden; dit in combinatie met de contributieverhoging. Maar we hebben 2017 afgesloten met een tekort en ook voor dit jaar stevenen we af op een tekort van 2500 euro.” Vandaar de noodkreet aan met name het lokale bedrijfsleven in Waalwijk om middels eenmalige donatie de club te redden. Er is nu eenmaal best veel geld nodig om de 45 leden iedere zaterdag een zwemuur aan te bieden in zwembad Olympia in Waalwijk. Het voornaamste doel is om mensen met een beperking recreatief en gezellig bezig te laten zijn in het water, maar ze ook doelgericht een aantal zwemvaardigheden bij te brengen. “Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat er een einde zou komen aan onnoemelijk veel zwemplezier voor deze groep mensen. Onze leden kijken elke week zo uit naar dat fijne uurtje zwemmen waaraan ze zo veel genoegen beleven. Laten we met z’n allen zwemclub De Dobbertjes boven water houden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: