Direct door naar content
PSV Schermen is gestart met rolstoelschermen afbeelding nieuwsbericht

PSV Schermen is gestart met rolstoelschermen

18 december 2018

Meld je aan voor een proeftraining en kom kijken of het bij je past

Wat is rolstoelschermen?
Bij rolstoelschermen staan de rolstoelen vast in een frame. Om het wapen van je tegenstander te ontwijken kun je met je bovenlichaam naar achter bewegen of je kunt met je wapen weren. Om aan te vallen kun je met je bovenlichaam naar voren bewegen. Omdat je dicht bij elkaar zit heb je voldoende spierkracht in je armen nodig. Rolstoelschermen is geschikt voor alle mensen die niet lopend kunnen sporten. In de schermsport gaat het erom je tegenstander te raken zonder zelf geraakt te worden. Ook bij het rolstoelschermen is dit het uitgangspunt. Techniek, tactiek en snelheid zijn heel belangrijk. Het is een uitdaging!  

Is rolstoelschermen iets voor jou? 

Wanneer: Kinderen tot 12 jaar trainen op donderdagavond van 18:30 tot 19:30u. Jeugd van 12 tot 15 jaar traint op donderdagavond van 19:00 tot 20:15u. Junioren en volwassenen trainen op donderdagavond van 19:45 tot 21:30u.

Waar: Internationale School Eindhoven, Oirschotsedijk 14B Eindhoven.

Kosten: Voor €15,- krijg je 3 trainingen, inclusief het gebruik van de schermuitrusting.

 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: