Direct door naar content
Steeds meer gemeentes hebben aandacht voor gehandicaptensport afbeelding nieuwsbericht

Steeds meer gemeentes hebben aandacht voor gehandicaptensport

13 december 2018

Goed nieuws voor jou: bijna alle gemeentes in Nederland hebben aandacht voor gehandicaptensport. Dat blijkt uit een groot onderzoek onder 166 gemeentes in Nederland. Dat juichen we bij Uniek Sporten natuurlijk toe, want dat betekent dat nog meer mensen vinden dat jij net als ieder ander lekker moet kunnen sporten!

In het onderzoek van Mulier Instituut is gekeken hoe gemeentes gehandicaptensport in het beleid hebben vastgelegd. Dat deden ze twee jaar terug ook al, waardoor ze het mooi konden vergelijken. En wat blijkt? De aandacht voor sporten met een beperking is toegenomen!

Zo goed als alle gemeentes hebben in hun beleid aandacht voor gehandicaptensport. Dat  kun jij merken in het aantal activiteiten dat voor jou wordt georganiseerd en het aantal buurtsportcoaches. Misschien is er bij jou in de buurt ook wel zo’n buurtsportcoach die helpt met het vinden van een sport of die leuke middagen organiseert waar jij kennis kunt maken met een sport.

Wat ook duidelijk naar voren komt: er wordt steeds meer samengewerkt door gemeentes op regionaal niveau. Door die samenwerking wordt het voor jou gemakkelijker om dichtbij een leuke sport te vinden. Ben je benieuwd wat er in jouw regio wordt georganiseerd voor jou? Kijk dan hier.

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Topspits Juan scoort zonder benen

Purmerend zorgt met Uitleen voor meer vrijheid

Uniek Esports heeft bomvolle agenda!