Direct door naar content
Zes effecten van sport die je misschien nog niet kent afbeelding nieuwsbericht

Zes effecten van sport die je misschien nog niet kent

20 december 2018

Dat sport en bewegen goed is voor je, dat weet je al. Maar weet je ook waarom? Amerikaanse onderzoekers hebben daar uitgebreid onderzoek naar gedaan en kwamen tot 79 effecten van bewegen. Wij halen daar zes positieve effecten voor jou uit.

Fysiek
Laten we beginnen bij de fysieke voordelen. Lichaamsbeweging heeft namelijk een positieve invloed op je gezondheid. Dit geldt voor elke leeftijd, maar zeker als je jong begint is het effect van sport en bewegen nog groter. Daar heb je een heel leven profijt van!

Gevoel
Sport en bewegen heeft ook zeker een positief effect op hoe je je voelt. Door te bewegen krijg je meer zelfvertrouwen en heb je het gevoel dat je er toe doet. Zeker als je door een beperking je het idee hebt dat je heel veel niet kunt, kan sport je dus een enorme boost geven!

Sociaal
Als je bij een vereniging of in een groepje gaat sporten dan merk je al snel dat sport een groot effect heeft op je sociale contacten. Je leert nieuwe mensen kennen en je kunt lekker samen sporten. Daardoor hoor je ook echt ergens bij.

Karakter
Wist je dat sport en bewegen ook invloed kan hebben op je karakter? Het kan namelijk zorgen voor meer enthousiasme, assertiviteit (dat je op iemand af durft te stappen), zelfbeheersing en andere sociale vaardigheden. Een goede coach bij een sportclub die daar oog voor heeft kan je daar ook extra bij helpen.

Goed voor je hersenen
Uit verschillende onderzoeken komt naar voren dat sport en bewegen goed is voor je hersenen. Bij kinderen gaan bijvoorbeeld de schoolprestaties omhoog als ze ook veel bewegen. Ook als je niet meer op school heb je hier wat aan, want ook na school gebruik je je hersenen. Door te sporten krijg je meer bloedtoevoer naar je hersenen waardoor je
alerter wordt en je hersenen ook verder ontwikkelen.

Hoger salaris
Als laatste worden zelfs financiële effecten van sport en bewegen genoemd. Uit de onderzoeken blijkt namelijk dat vaak bewegen leidt tot een hoger salaris. Het lijkt misschien wat vergezocht, maar een verklaring hiervoor is dat je door te sporten verantwoordelijker, competitiever en productiever bent.

Krijg je nu ook zo’n zin om te gaan sporten? Kijk dan snel bij het aanbod van sporten voor een club bij jou in de buurt en begin morgen gelijk! 

Bron: allesoversport.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: