Direct door naar content
Win 2 x een reis naar de sneeuw met Bibian Mentel afbeelding nieuwsbericht

Win 2 x een reis naar de sneeuw met Bibian Mentel

24 januari 2019

Heb jij altijd al gedroomd om eens van een echte piste af te gaan én ook nog eens met Paralympisch Snowboardster Bibian Mentel? Dan is dit jouw kans! Want wij geven twéé reizen weg t.w.v. 500 euro naar de Mentelity Games in Zwitserland. 

Hoe kan jij meedoen?
Wil jij dit unieke sportevenement absoluut niet missen? Mail dan naar merijn@mentelity.org waarom juist JIJ met de Mentelity Games mee moet gaan. Je kunt nog meedoen met de winactie tot 31 januari. De inzendingen worden beoordeeld op motivatie en orginaliteit en de twee winnaars worden 1 februari op een bijzondere manier bekend gemaakt via de social media kanalen van Uniek Sporten en de Mentelity Foundation, én ook voor de deelnemers die niet winnen staat een leuke verrassing te wachten. 

Over de Mentelity Games
Wat je beperking* ook is (ja, echt iedereen kan mee!), en al ben je nog nooit in de bergen geweest, de Mentelity Games krijgt jou in drie dagen op de piste en met een lach de berg af. Van 10 t/m 12 april 2019 worden in het Zwitserse Saas Grund voor de eerste keer de Mentelity Games georganiseerd. Een uniek evenement voor iedereen met een lichamelijke handicap met hun familie en vrienden. Een nieuw evenement van initiatiefneemster Bibian Mentel die de organisatie samen met een grote groep vrijwilligers op zich neemt. Drie dagen lang gaan mensen met een lichamelijke 'uitdaging' de pistes op om samen wintersport te ervaren en vooral heel veel plezier te beleven. Van beginner tot gevorderden!
*De Mentelity Games is voor alle vormen van lichamelijke beperking, ook cp, visueel, meervoudig ernstig beperkt.

Data
Mentelity Games zijn van 10 t/m 12 april 2019. Je komt aan op 9 april en vertrekt weer op 13 april. Hou dus alvast van 9 tot en met 13 april vrij in je agenda! 

Wat wordt er wel en niet vergoed?
Uniek sporten vergoedt twee reizen t.w.v. € 500. Voor de winnaars regelt de Mentelity Foundation de heen en terug reis (met een luxe tourbus), 4 hotel overnachtingen in Saas-Grund, volledig toegang tot het evenement (inclusief liftpas, materiaal, elke dag les/begeleiding, knowledge street, hapje en drankje op de piste, en nog veel meer).

Als de deelnemers onder de 18 is dan moet er een ouder/begeleider mee. Voor de familie/vrienden/begeleiding wordt er €450,00. p.p. in rekening gebracht (normale prijs € 600,00) voor alles wat het kind ook krijgt. De les/begeleiding (indien je daar gebruik van wil maken) bestaat dan uit support clinics, bijvoorbeeld hoe help ik mijn (zwaar) gehandicapte kind de berg af in een zitski (dus zitski begeleider), of hoe help ik mijn kind met snowboarden?

Wat gaat er allemaal gebeuren tijdens de reis?
Het belangrijkste is om samen wintersport te ervaren en vooral heel veel plezier te beleven. Bij aankomst kunnen de deelnemers zich eerst melden in de ‘Knowledge street’. Hier wordt samen met experts gekeken naar de mogelijkheden voor de komende dagen: welke sport is haalbaar en welke materialen en middelen kunnen hiervoor ingezet worden. Er worden lessen gegeven in zitski’s en gesnowboard met protheses. Daarnaast kunnen ervaren wintersporters met een ‘lichamelijke uitdaging’ hun skills verbeteren tijdens diverse clinics op het gebied van toerskiën, freestyle, slalom of zich inschrijven bij clinics van paralymische atleten. Veel informatie kun je ook vinden op de website van de Mentelity Games.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: