Direct door naar content
Blog 9 Melanie "Ik ga mij nu concentreren op de grote wedstrijden" afbeelding nieuwsbericht

Blog 9 Melanie "Ik ga mij nu concentreren op de grote wedstrijden"

14 januari 2019

Hallo allemaal,

Na het behalen van mijn TL examen in juli 2018 ben ik begonnen met mijn MBO opleiding. Ik doe de opleiding sport- en bewegingscoördinator op het Johan Cruijff College. Op deze school kan ik sport en school goed combineren want mijn langste dagen zijn van 11.00 tot 15.00 uur. Zo kan ik ’s morgens en als ik uit school kom nog een keer trainen. Ik heb het daar erg naar mijn zin en leer daar veel.

In oktober heb ik een maand rust gehad van het sporten omdat dit het einde was van het handbike seizoen. Na vier weken rust ging ik weer vol aan de bak. Ik heb voor 2019 mooie doelen om naar toe te werken. Ook ga ik in 2019 hele mooie wedstrijden handbiken.

Natuurlijk doe ik dit jaar weer mee met de NHC (=Nationaal Handbike Circuit) wedstrijden waar er dit jaar 10 van zijn. Onder andere eentje in Veendam, georganiseerd door de Stormvogels. Deze wedstrijd is lekker dicht bij huis.

In mei mag ik waarschijnlijk mee doen met de World Cup in Oostende! Dat lijkt mij super leuk om tegen rijdsters uit de rest van de wereld te gaan handbiken. Mijn doel daarbij is om handbikers bij te gaan houden en om zo hoog mogelijk te eindigen.

In juni ga ik naar Keulen. Daar is de Europacup. Daar heb ik super veel zin in. Helaas kan ik hierdoor niet meer mee doen aan de Handbike Battle in Oostenrijk. Natuurlijk vind ik dat heel erg jammer maar ik ga mij nu goed concentreren op de grote wedstrijden.

In september mag ik waarschijnlijk ook naar Engeland in Yorkshire. Daar zijn de wereldkampioenschappen wielrennen waar wij ook een wedstrijd mogen rijden. Dat lijkt mij echt een super ervaring om daar aan mee te mogen doen. Ook heel zwaar, want er is veel hoogteverschil en de afstand is langer dan een gewone wedstrijd.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen wat ik in 2019 ga doen. Waarschijnlijk komen er nog meer dingen aan maar dat laat ik jullie allemaal nog weten.

Melanie Helweg

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: