Direct door naar content
Steeds groter sportaanbod voor aangepaste sporten! afbeelding nieuwsbericht

Steeds groter sportaanbod voor aangepaste sporten!

24 januari 2019

Als je een beperking hebt dan kun je op steeds meer plekken sporten. Dat kun je natuurlijk zien in het sportaanbod van Uniek Sporten, maar het blijkt ook uit een groot onderzoek naar locaties waar al sporters met een beperking lid zijn. Vooral fitnesscentra en zwembaden scoren hoog met het aantal leden met een beperking.

Uit het onderzoek blijkt dat het er best goed voor staat in Nederland. Meer dan helft van de Nederlandse sportverenigingen heeft al sporters met een beperking als lid. Bij fitness en in het zwemmen ligt dat nog hoger. Het is zelfs zo dat sporters met een beperking bij bijna elk fitnesscentrum of zwembad kunnen sporten. Dat betekent ook dat je hier gemakkelijk welkom kunt voelen, want je bent niet de enige met een beperking.

Zwemmen
Zwemmen is een populaire sport, maar dat is ook niet vreemd. Je kunt met heel veel verschillende beperkingen zonder hulpmiddelen heel goed zwemmen. Dat kun je trouwens ook goed doen zonder je gelijk bij een vereniging aan te sluiten, want bij veel zwembaden kun je ook bij het ‘vrij zwemmen’ lekker een paar baantjes zwemmen. In het onderzoek
hebben een groot deel van de zwembaden aan dat jij daar ook gewoon welkom bent.

Organisatie van de sport
Hoe de sport wordt georganiseerd verschilt vaak. Soms sport je met sporters zonder beperking samen, wat ook heel gezellig kan zijn. Je hebt ook dat voor jou en andere sporters met een beperking een apart uur is ingericht. Dat heeft ook voordelen, want dan kan de trainer of begeleider je goede aanwijzingen op maat geven.

Ga voor een goede trainer
Een goede trainer is ook belangrijk voor jou om je thuis en op je gemak te voelen bij een vereniging. Zij kunnen je net wat extra aandacht geven als je dat prettig vindt. Een fitnessinstructeur die weet wat een goede oefening is met jouw beperking, maakt het sporten voor jou ook leuker. En dan hou je het ook beter vol!

Ben jij nog op zoek naar een leuke vereniging of fitnesscentrum? Kijk dan hier naar het aanbod bij jour in de buurt.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: