Direct door naar content
Kay en Bernadette doen met hun RaceRunner mee met de KiKa Winterrun afbeelding nieuwsbericht

Kay en Bernadette doen met hun RaceRunner mee met de KiKa Winterrun

04 februari 2019

Op zondag 27 januari 2019 vond in Utrecht de Kika Winterrun plaats. Een mooi evenement waarbij geld opgehaald werd voor stichting Kinderen Kankervrij (KiKa). Ruim 1250 renners deden mee aan deze sponsorloop. Bernadette Bakker en Kay van Wees deden ook mee aan deze wedstrijd en dat is best bijzonder, want zij deden dit namelijk met een RaceRunner.

Een RaceRunner is een driewiel-loopfiets zonder pedalen, maar met een borststeun. Dit hulpmiddel is bedoeld voor mensen met een lichamelijke beperking, die hiermee zelfstandig kunnen lopen en rennen. Kay en Bernadette beoefenen RaceRunning bij Atletiekvereniging Startbaan in Amstelveen en wilde graag meedoen met deze Winterrun. Tussen de start van de 10 km en de 5 km mochten deze twee atleten starten en werden zij aangemoedigd door alle aanwezige sporters en supporters. Bernadette en Kay hebben, samen met een begeleider, ruim 3 kilometer gelopen voor het goede doel; wat een prestatie. Zeker als je bedenkt dat Bernadette en Kay in hun dagelijks leven niet zelfstandig kunnen lopen en voor hun mobiliteit gebruik maken van een hulpmiddel. Iedereen is ontzettend trots op deze twee toppers en zij hopen aan nog veel meer runs mee te mogen doen.

 Meer informatie
Wil je meer informatie over RaceRunning of over de sportmogelijkheden voor mensen met een beperking in de regio? Neem dan contact op met Wout Werker, regioconsulent Aangepast Sporten, via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 5500. Of kijk op https://framerunning.nl

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: