Direct door naar content
Han gaat weer vooruit dankzij Bewegen op Maat! afbeelding nieuwsbericht

Han gaat weer vooruit dankzij Bewegen op Maat!

06 februari 2019

Han Muffels (58) heeft vroeger altijd aan tafeltennis gedaan. Dat veranderde toen hij vier jaar geleden werd getroffen door een herseninfarct, die ervoor zorgde dat de linkerkant van zijn lichaam verlamd werd. Na zijn revalidatie begon hij weer met tafeltennissen, tot hij zijn heup brak.

“Na mijn revalidatie bij MRC Doorn kreeg ik de kracht in mijn been voor 85% terug. Ook de aansturing ging steeds beter. Dit gaat in kleine stapjes, maar elke stap brengt me weer verder”, vertelt Han. “Doordat ik steeds verder vooruit ging en graag wilde bewegen ben ik opnieuw gaan tafeltennissen. Dat ging me goed af!” Totdat hij zijn heup brak bij een ongelukkige val…

Op dat moment besloot hij op internet te zoeken naar andere mogelijkheden om in beweging te komen, want dat was wat hij wilde. Al gauw vond hij Uniek Sporten de Peel. “Ik zocht op sport voor mensen met een beperking en kwam uit bij Daan Gardien van Jibb+. Na een telefoontje werd ik nog diezelfde dag uitgenodigd om eens te komen kijken bij ‘Bewegen op Maat’ wat ik gretig aannam.” En zo stond hij diezelfde dag nog in de gymzaal. Nog iets onwennig, maar direct enthousiast.

“De uitleg was zeer duidelijk. Bij ‘Bewegen op Maat’ is het de bedoeling dat je verschillende soorten oefeningen gaat doen ter inleiding van de sport die je in de toekomst wil gaan beoefenen. Zoiets bestaat uit een opwarming van de spieren en dat voelde warempel erg goed. Dan volgt een zeer uitdagend parcours waarbij de uitvoering persoonlijk wordt afgestemd: met wandelstok, rollator of rolstoel naargelang je beperking vraagt.” Ook mensen die nog niet weten waar ze naartoe willen werken zijn welkom. Samen wordt gekeken waar je plezier in hebt en wat je mogelijkheden zijn. Zo ontdek je wat bij jou past.

“Erg leuk zijn de balspellen die als stimulans werken voor evenwicht en richting bepalen. Kortom, je wordt op een leuke manier voorbereid op je doel voor de toekomst!”. Han gaf ook aan dat zijn zelfvertrouwen en evenwicht zijn toegenomen en dat hij zijn beperkingen beter weet te doseren. Op naar een betere sportieve toekomst!

Wil je net als Han weer plezier krijgen in bewegen en onder begeleiding kijken wat er bij je past? Kom dan eens kijken bij 'Bewegen op Maat' of neem contact op met de beweegcoach bij jou in de buurt!

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: