Direct door naar content
Nieuw op het menu bij Brownies & Downies: een sportavondje! afbeelding nieuwsbericht

Nieuw op het menu bij Brownies & Downies: een sportavondje!

11 februari 2019

Sporten is gezellig omdat je dan leuk met anderen in beweging bent. Dat kan bij een sportclub of in een fitnessschool, maar we zien steeds vaker ook op hele andere plekken hele leuke initiatieven ontstaan voor jou. Bij lunchroom Brownies & Downies in Hoogeveen worden komende maand speciale sportavonden georganiseerd voor iedereen met een beperking.

Brownies & Downies is een bekende lunchroomketen waar jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking in de bediening werken. In de lunchroom in Hoogeveen komt
vanaf 6 maart behalve koffie, thee en brownies ook iets heel anders op het menu te staan: een gezellig sportavondje. Irma de Kruijff van Brownies & Downies Hoogeveen merkte dat in haar buurt weinig sportactiviteiten voor mensen met een beperking te doen zijn. Met een sportavond vanuit de lunchroom brengt ze daar nu verandering in.

Zes sporten
Dat sporten wordt natuurlijk niet tussen de tafeltjes en in de keuken gedaan. Daarvoor gaat de groep enthousiastelingen naar een sporthal in de buurt, waar ook begeleiders aanwezig zijn. Elke sportavond zal een ander thema hebben, legt Irma uit in de Hoogeveense Courant. “We hebben zes thema’s, variërend van basketbal, badminton, hockey en dansen tot aan sport en spel. Het draait om gezellig met elkaar sporten, ontspannen, fit blijven en sporten met de juiste begeleiding.”

De sportavonden starten op 6 maart en duren van 18.00 uur tot 20.00 uur. Inmiddels hebben zich al genoeg mensen zich aangemeld om het in ieder geval door te laten gaan. Wil je ook meedoen? Meer informatie over de sportavonden kun je krijgen door een via e-mail te sturen.

Woon je niet in de buurt van Hoogeveen, maar ken je wel een zelfde soort initiatief? Een beweegavond vanuit een café of buurthuis of een instuifmiddag in een sporthal? Laat het
ons weten!


Bron: Hoogeveensche Courant

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: