Direct door naar content
Overbetuwse sporters naar Special Olympics in Abu Dhabi afbeelding nieuwsbericht

Overbetuwse sporters naar Special Olympics in Abu Dhabi

25 februari 2019

7.000 sporters met een verstandelijke beperking strijden van 14 t/m 21 maart tegen elkaar tijdens de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi. Team NL doet met 65 sporters mee op dit wereldpodium, waar vele levens zullen veranderen en de sporters boven zichzelf uit zullen stijgen wat betreft sportprestaties maar vooral ook zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Steffie Kregting (28 jaar) en Xander Jansen (16 jaar) zijn twee Overbetuwse paardrijders die de eer krijgen om mee te doen. Zij worden begeleid vanuit de Stichting Gehandicaptensport De Kluproosjes.

Steffie rijdt al vanaf haar zesde paard bij de Kluproosjes. Xander heeft het paardrijden door zijn zussen leren kennen. Voor beiden is het paardrijden een belangrijk onderdeel in hun leven. Ze vinden het leuk om te sporten en worden er vrolijk van. Sporten geeft ze veel energie en de mogelijkheid om hun hoofd leeg te maken. Daarnaast kunnen ze helemaal zichzelf zijn bij de paarden. Tijdens de Special Olympics doen Steffie en Xander mee op het onderdeel dressuur, springen en working trail. Het wordt een spannende ervaring maar ze hebben er heel erg veel zin in!

“Het is een mooie prestatie dat Steffie en Xander deelnemen aan de Special Olympics. Zo laten zij zien dat sporten voor iedereen mogelijk is en dat je veel plezier uit sport kunt halen. Ik wens Steffie en Xander veel succes!” Wijnte Hol, wethouder Sport.

De Kluproosjes
Bij Stichting Gehandicaptensport De Kluproosjes kunnen mensen met een verstandelijke - en/of een lichamelijke beperking badmintonnen en/of paardrijden. De sporters worden begeleid door deskundige trainers.

De Special Olympics World Games
Special Olympics is een internationale organisatie, die sporttrainingen en -wedstrijden organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking. De Spelen duren zeven dagen en er worden 24 sporten beoefend. Naar schatting komen 7000 Special Olympics atleten en hun coaches uit 160 landen één week van te voren naar Abu Dhabi om te wennen aan de tijdzone en de temperatuur. Abu Dhabi zelf maakt de spelen mogelijk met 20.000 vrijwilligers en ruimte voor maximaal 500.000 toeschouwers. Al met al een groot evenement. Het is dan ook een enorme eer dat Xander en Steffie hier naartoe mogen.

Wilt u Xander en Steffie volgen tijdens de Special Olympics World Games? Ze zijn te zien op SBS6 bij Hart van Nederland. Het motto voor alle Special Olympics evenementen is: meedoen is belangrijker dan winnen. Namens gemeente Overbetuwe, Overbetuwebeweegt.nl en Uniek Sporten wensen wij Xander en Steffie heel veel succes!

Foto: Suzan

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: