Direct door naar content
Minister van sport op bezoek in Lingewaard  afbeelding nieuwsbericht

Minister van sport op bezoek in Lingewaard

26 februari 2019

Sport-Minister Bruno Bruins en Sport-Gedeputeerde Jan Markink sloegen op vrijdag 22 februari een balletje mee met de kampioenen van het G-hockeyteam in Bemmel. Zij wonnen goud en zilver tijdens de Special Olympics die vorig jaar juni plaatsvonden in de Achterhoek. Deze spelen werden geopend door Minister Bruins en Gedeputeerde Markink die beide de G-sport een heel warm hart toedragen. 

Voorzitter van MHC Bemmel 800, Sander Schinkel, hoopt dat de G-teams van hun club een voorbeeld kunnen zijn voor de gehandicapten sport. 'Ik hoop dat de minister hier meer mee wil', zegt Schinkel.
'Men investeert in sport, dat is heel belangrijk. Maar een groep mensen met een beperking heeft natuurlijk extra begeleiding en zorg nodig en als daar nog extra investering in plaats kan vinden, dan zou dat natuurlijk heel prettig zijn.'

In Bemmel maakten zij nader kennis met hockey voor mensen met een beperking dat al 10 jaar lang zeer succesvol wordt georganiseerd. Er werd een korte rondleiding gegeven over het park en daarna werd er een clinic aangeboden waarin de hockeyers zelf de fijne kneepjes van het vak aan de Minister en Gedeputeerde overbrachten. Benieuwd naar het videoverslag? 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: