Direct door naar content
Kijktip: twee docu’s over bijzondere (hulp)honden afbeelding nieuwsbericht

Kijktip: twee docu’s over bijzondere (hulp)honden

08 maart 2019

Ben jij een echte hondenliefhebber? Misschien ben jij extra dikke vrienden geworden met een hond omdat hij of zij je helpt met allerlei klusjes in het dagelijks leven. Over deze speciale hulponden kun je nu op Netflix en in de bioscoop twee bijzondere documentaires zien. 

Netflix-serie Dogs
Deze zesdelige serie gaat over de onvoorwaardelijke liefde die tussen een hond en zijn baasje kan ontstaan. In de eerste aflevering zie je bijvoorbeeld hoe Corrie, die epilepsie heeft, gehecht raakt aan haar hulphond Rory. Deze hond is speciaal getraind om aanvallen te herkennen en zo alarm te slaan. “Het kan best eenzaam zijn met een beperking. We hopen dus dat hij haar beste vriend wordt”, zegt de moeder van Rory al in de trailer. Bekijk die hieronder:

 

Buddy
Over het zelfde onderwerp ging vorig jaar op het internationale documentaire festival IDFA de documentaire ‘Buddy’ in première. Deze film gaat ook over zes honden, maar dan wel over zes super getrainde honden. Alle honden in deze film zijn namelijk in staat om hun baasje met een beperking te helpen in het dagelijks leven. Dat kan op straat zijn als blindengeleidehond, maar ook bij ingewikkelde taken als medicijnen toedienen, aankleden en iemand in bed stoppen. “Hij is voor mij wel mijn vrijheid”, zegt een van de hoofdpersonen in de docu over haar hond. Bekijk de trailer: 

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Kom naar de KPN Voetbalvriendendag!

Stijg boven jezelf uit in een klimhal!

Kris: “Dansen in mijn rolstoel gaat vanzelf”

Zoeken
De website wordt doorzocht
Sluit zoeken×