Direct door naar content
WK Paracycling in Apeldoorn: dit kun je verwachten! afbeelding nieuwsbericht

WK Paracycling in Apeldoorn: dit kun je verwachten!

13 maart 2019

Na het WK Baanwielrennen van vorig jaar, staat er dit jaar opnieuw een groot wielerevenement op het programma in Apeldoorn: het WK Paracycling. Van 14 tot en met 17 maart is het Omnisport hét toneel voor de wielrenners met een beperking. 

Het WK is voor de para wielrenners een belangrijk toernooi in het kwalificatieproces richting de Paralympische Spelen van 2020 in Tokyo. De deelnemers kunnen hier punten verdienen voor de UCI landen ranking, waarmee uiteindelijk startplekken voor Tokyo verdiend kunnen worden. Mede daarom zullen straks alle toppers aan de start staan in Apeldoorn. 

Thuisvoordeel
Onder de deelnemers ook elf Nederlanders die wellicht kunnen profiteren van het thuisvoordeel. Medaillekansen zijn er zeker. Afgelopen maand won de tandem Tristan Bangma/Patrick Bos nog brons op de sprint en de tijdrit tijdens een belangrijk internationaal toernooi in Manchester. Op de Individuele achtervolging wonnen de twee zelfs zilver. Bij de vrouwen moeten we Larissa Klaassen en Imke Brommer, die samen op een tandem zitten, in de gaten houden. Met name op het tijdritonderdeel hebben ze dit seizoen al bewezen met de sterksten mee te kunnen. 

Toegankelijk
Paracycling is een toegankelijke sport voor gehandicapte sporters. Je kunt ook meedoen als je blind bent bijvoorbeeld. Dan zit je op een tandem met een piloot voorop die wel kan zien, zoals bij de eerder genoemde koppels Bangma/Bos en Klaassen/Brommer. Maar ook wielrenners met een lichamelijke beperking kunnen meedoen. 

Gratis toegang
Bij het WK Paracycling zie je gegarandeerd een afwisselend programma. Van de Sprint tot de Scratch en van het Omnium tot de Individuele achtervolging. Genoeg reden dus om naar het Omnisport te komen en de toegang is nog gratis ook!

Foto: Twitter / ParasportNL

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: