Direct door naar content
G-sporter Joshua Diseraad: “Heerlijk om veel te bewegen” afbeelding nieuwsbericht

G-sporter Joshua Diseraad: “Heerlijk om veel te bewegen”

07 maart 2019

Joshua Diseraad uit Hoofddorp kwam op jonge leeftijd in aanraking met voetbal en dat veranderde alles: “Ik zat toen in een rolstoel, maar door sport werd ik sterker en nu heb ik al heel lang geen rolstoel meer nodig. Ik ga nu zelfs als tennisser deelnemen aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi!”

Een leven zonder sport kan de 19-jarige Joshua Diseraad zich niet meer voorstellen. Sinds 2010 tennist hij bij Tennisvereniging Smash, speciaal voor mensen met een beperking, in Heemstede. “Ik ben gek op sport. Het is gewoon lekker om te bewegen. En het blijkt ook dat ik er best goed in ben, dat is leuk.” Ook het sociale contact is ontzettend belangrijk. Door tennis en voetbal heeft hij vele vrienden gemaakt met wie hij regelmatig een potje tennis of voetbal speelt.

Special Olympics World Games

Als tennisser nam Joshua deel aan verschillende nationale en internationale toernooien, maar waarschijnlijk worden de aankomende Special Olympics World Games van 14 tot en met 21 maart 2019 het hoogtepunt. Als lid van Team NL is Joshua één van de 64 sporters die afreist naar de Special Olympics in Abu Dhabi. De Special Olympics is voor sporters met een verstandelijke beperking. Deelnemers worden geselecteerd op hun sportieve prestaties, maar ook kijkt de organisatie naar de geschiktheid en zelfstandigheid van de sporter en de meerwaarde van deelname voor de sporter. Topsport Haarlemmermeer ondersteunt Joshua via TopsUPport met een bedrag van € 500,- euro voor deelname aan dit evenement.

Doorzettingsvermogen

Naast tennis is Joshua ook helemaal gek van voetbal, de sport waar het allemaal mee begon. Moeder Natascha Diseraad: “Hij werd geboren met een dysphatische ontwikkelingsstoornis, mist een stukje gen en heeft last van tremoren. Op zijn zesde begon Joshua met voetbal, ook al maakte hij toen nog regelmatig gebruik van een rolstoel. Hij heeft vele malen het gras van dichtbij bekeken, maar stond toch iedere keer weer op om door te gaan. Zijn doorzettingsvermogen heeft hem gemaakt tot waar hij nu staat en dankzij voetbal en tennis heeft hij vrienden gemaakt en had hij elke week plezier.”

Zelfvertrouwen

Al op 12-jarige leeftijd tenniste Joshua voor de eerste keer (van de vier keer) tijdens de Special Olympics in Nederland. Een bijzondere ervaring waar hij veel zelfvertrouwen heeft gekregen. “In het begin speelde ik met buddy, maar in Abu Dhabi speel ik alleen.” Ook voetbal zal nog lang een grote rol in zijn leven innemen. Elke week staat hij zelf nog op het veld, met onder andere zijn enthousiaste vader Ab als coach, en daarnaast werkt hij als keukenhulp bij voetbalclub Ajax. “Ik wil iedereen meegeven dat je nooit moet opgeven en blijf jezelf!”

Neem voor meer informatie contact op met regiocoördinator Wout Werker via wwerker@teamsportservice.nl of 023 – 205 55 14.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: