Direct door naar content
N.E.C. start in seizoen 2019/2020 met ‘N.E.C. Parateam’  afbeelding nieuwsbericht

N.E.C. start in seizoen 2019/2020 met ‘N.E.C. Parateam’

12 maart 2019

Uniek Sporten, Sint Maartenskliniek en N.E.C. slaan de handen ineen en starten per mei 2019 het N.E.C. Parateam. De drie partijen lanceren een team voor mensen met een amputatie. Het N.E.C. Parateam bestaat uit tien personen die zowel bij de Sint Maartenskliniek als N.E.C. actief gaan zijn.

De eerste fase start in mei bij de Sint Maartenskliniek, daar gaan de deelnemers een revalidatietraject van acht weken in. Hier worden de deelnemers klaargestoomd om vervolgens door te stromen naar het N.E.C. Parateam. Bij het N.E.C. Parateam krijgen de deelnemers een breed scala aan sporten aangeboden door specialisten van stichting Koprol. De deelnemers komen iedere week bij elkaar om te sporten en te socializen. Na een jaar bij het N.E.C. Parateam stroomt men door naar het reguliere sportaanbod in de regio.

Het sociale aspect is volgens Joyce Ott-Jansen, bewegingsagoog van de Sint Maartenskliniek net zo belangrijk als het fysieke: “Sporten is heel belangrijk voor je fysieke, emotionele en mentale welzijn. De revalidatie heeft meer effect als mensen het ook leuk gaan vinden om te bewegen en sporten en participeren in de samenleving na de revalidatie zal beter verlopen als men fit en vitaal is. Een ander belangrijk voordeel van sporten is het sociale aspect. Helaas merken we dat onze patiënten met een amputatie vaak wat minder onder de mensen komen, en dan is dit N.E.C. Parateam natuurlijk ook een mooie gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen, mensen die bovendien precies snappen hoe het is om een amputatie te hebben. “

Glenda Jansen van Uniek Sporten zegt: “Dit initiatief is vernieuwend en laat zien dat we door samenwerking écht ergens kunnen komen. Bovenal draagt het N.E.C. Parateam perfect bij aan onze doelstelling om sport en bewegen te stimuleren voor mensen met een beperking. Vanuit Uniek Sporten regio Nijmegen dragen wij graag bij aan dit nieuwe team.”

“Geheel in lijn met onze visie op N.E.C. FIT introduceren we samen met specialisten uit het werkveld het N.E.C. Parateam. De deelnemers worden niet alleen fitter, het heeft ook een belangrijke sociale functie. Contact met lotgenoten versnelt het acceptatieproces van de beperking en voorkomt sociaal isolement. We zijn trots dat we als eerste club in Nederland een dergelijk traject kunnen aanbieden”, aldus Luc te Riele, manager van N.E.C. Maatschappelijk.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: