Direct door naar content
 G-badmintongroep van BC Mariken wint Nijmeegse sportinitiatiefprijs 2018 afbeelding nieuwsbericht

G-badmintongroep van BC Mariken wint Nijmeegse sportinitiatiefprijs 2018

21 maart 2019

Nijmegen heeft vele topsporters en sporttalenten. Ook in 2018 hebben zij mooie en bijzondere prestaties geleverd. Daarom reikt de gemeente Nijmegen jaarlijks sportprijzen uit in 5 categorieën. Een van deze prijzen is de sportinitiatiefprijs. De prijzen worden uitgereikt op de Avond van de Nijmeegse Sport, dit jaar op 15 maart 2019.

Iedereen kon zijn sporthelden nomineren. Uit die nominaties stelde een onafhankelijke vakjury 15 genomineerden vast. Stemmen van het publiek via internet bepaalden voor 50 procent de uitkomst, het oordeel van de jury bepaalde voor de overige helft wie de prijzen zouden winnen. 

G-badmintongroep van BC Mariken
BC Mariken heeft met haar initiatief voor de aangepaste sporter heeft BC Mariken de sportinitiatiefprijs 2018 gewonnen. Waarom dit initiatief zo gewaardeerd wordt? Een groep enthousiaste vrijwilligers is een training gestart voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Deze nieuwe badmintongroep is begonnen als een klein initiatief, maar is echt onderdeel van de vereniging geworden. Zo kunnen G-sporters in Nijmegen ook in de toekomst blijven badmintonnen. Trots op de vereniging, de vrijwilligers en de deelnemers van deze G-badmintongroep!

Meer weten over deze groep? Kijk eens op de website van BC Mariken.

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: