Direct door naar content
Zelfstandig met het openbaar vervoer met de GoOV-app!  afbeelding nieuwsbericht

Zelfstandig met het openbaar vervoer met de GoOV-app!

06 april 2019

Heb je autisme of een andere beperking dan kun je tegenwoordig zelfstandig op pad met het openbaar vervoer! De GoOV-app helpt je namelijk om de juiste route te bepalen. In ruim vijftig gemeentes kun je de app al gebruiken

Voordat je aanmerking komt voor het gebruik van de app moet je eerst een screeningstest doen. Er wordt dan gekeken hoe je op stress reageert en welke route het veiligst is. Vervolgens gaat er een begeleider mee op pad om te kijken hoe alles verloopt. Na een paar keer wordt besloten of je zelfstandig kunt reizen. 

Hulplijn 
De nieuwe app stippelt de complete route van deur tot deur uit en je ouders kunnen ook nog eens meekijken of jij veilig op de plaats van de bestemming aankomt. Mocht het toch mis gaan, dan kunnen je ouders contact opnemen met de klantenservice van de GoOV app. Zij kunnen dan een nieuwe route instellen, waardoor de reis alsnog kan worden voltooid. Ook kun je tijdens je reis contact opnemen met de hulplijn als je vragen hebt.  

Zelfstandiger 
In een interview met Hart van Nederland vertelt de 21-jarige Stefanie dat ze door de app meer vrijheid heeft gekregen. Zes jaar geleden gebruikte ze de app al om zelfstandig naar school te gaan. “Door de app ben ik zelfstandiger geworden en heb ik meer vrijheid gekregen,” vertelt ze. Voorheen ging ze altijd met een busje naar school, maar dat was door de komst van de app niet meer nodig. “Als ik de app niet had gehad, had ik mijn opleiding niet af kunnen maken.”

Inmiddels reist Stefanie volledig zelfstandig en helpt ze andere jongeren bij het gebruik van de GoOV-app. Meer informatie over de GoOV-app kun je vinden op www.go-ov.nl

Foto: Facebook / Go-ov

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: