Direct door naar content
Robotteam maakt rolstoel voor peuter afbeelding nieuwsbericht

Robotteam maakt rolstoel voor peuter

02 april 2019

Cillian Jackson is afgelopen week verrast met een nieuwe stoere elektrische rolstoel. Dit is geen gewone rolstoel, want deze is gemaakt door een team dat robots maakt. Cilian was natuurlijk dolblij met zijn nieuwe racewagen! 

Cillian uit Minnesota heeft een zeldzame genetische afwijking waardoor hij veel minder kan bewegen dan zijn leeftijdsgenootjes. Zijn ouders waren op zoek naar een geschikte rolstoel voor hem, maar die konden zij niet betalen. 

Stoere auto
Ze vroegen daarom hulp aan de studenten van het Rogue Robotics Team. Die technische jongens en meisjes maken allerlei toffe robots waar ze ook wedstrijden mee doen. Een elektrische rolstoel was dus even iets anders. Met hulp van het GobabyGo project, dat stoere Disney-auto’s maakt voor kinderen met een beperking, konden ze aan de slag. 

Hacken
De knappe koppen van het robotteam gebruikte het ontwerp van de GobabyGo en een speelgoed auto als basis. De techniek in dat autootje zijn ze gaan hacken om een speciaal voertuig voor Cillian te maken. “Alles wat wij normaal met robots doen, konden we hierin gebruiken”, zegt de coach van het team op CNN.com

Andere joystick
Het karretje had oorspronkelijk twee joysticks, maar dat was voor Cillian niet handig. Dus maakte ze daar één joystick van. Het zitje van de stoel werd ook aangepast voor de peuter, zodat hij lekker kan zitten in zijn nieuwe ride

Ontdekkingstocht
Toen Cillian voor het eerst in zijn autootje stapje kon hij niet meer stoppen met lachen. Zijn ouders waren ook blij met het eindresultaat en vooral de vrijheid die hun zoon daardoor kreeg. “Deze auto helpt hem echt om zelf meer op ontdekkingstocht te gaan. Hij stopt nu ook bij elke deurknop om te kijken wat het is. Die dingen kon hij hiervoor nooit ontdekken”, zegt zijn moeder tegen CNN. 

Kijk hem hier eens gaan: 

 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht Aanbevolen berichten

Programma van:

Partners: