Direct door naar content
'Iedereen kan sporten en bewegen!' De avond van de Unieke Sporter een groot succes afbeelding nieuwsbericht

'Iedereen kan sporten en bewegen!' De avond van de Unieke Sporter een groot succes

11 april 2019

Op dinsdag 9 april werd in Oosterbeek de avond van de Unieke Sporter georganiseerd door Uniek Sporten regio Arnhem in samenwerking met De Onderwijsspecialisten. Vele partners, sportaanbieders en sporters met een beperking of handicap uit de regio (en daar buiten) ontmoetten elkaar, gingen in gesprek en werden geïnspireerd.

Aan het begin van de avond werd gelijk de boodschap duidelijk: "wij geloven dat iedereen kan sporten en bewegen!" Deze boodschap werd dik onderstreept in een interview met rolstoeltenniser en Uniek Sporten ambassadeur Carlos Anker: "Ik wilde eigenlijk op voetbal, maar dit bleek niet te werken voor mij. Samen met mijn familie ben ik verder gaan rondkijken wat er allemaal mogelijk was. Toen ben ik rolstoeltennis gaan proberen. Dit bleek echt mijn sport te zijn. Ondertussen ben ik 22 weken in het jaar in het buitenland om te sporten, iets wat ik heel erg graag doe en waar ik blij van wordt." Wethouder sport van de gemeente Renkum, Marinka Mulder, voegde er aan toe dat ook een gemeente kan ondersteunen in de gehandicaptensport: "We moeten veel meer samenwerken met elkaar, zowel verenigingen als gemeentes. Samen kunnen we er voor zorgen dat ook mensen met een handicap of beperking kunnen sporten en bewegen, want ik geloof zeker dat dit voor iedereen mogelijk is."

Na deze opening, met een maaltijd voorbereid door leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs van het Vierbeek College, werden er workshops met verschillende onderwerpen aangeboden door partners uit het werkveld. Over deze workshops zeiden de aanwezigen o.a.:

Bewegen met NAH (Brein Support): "Je staat niet stil bij hoe groot de invloed van het brein is op ons bewegingsapparaat en dat dit bijna vanzelfsprekend is."

Sporters met ASS en gedragsproblematiek (De Onderwijsspecialisten): "Mooi om praktische tips te ervaren en dit zou ook heel goed zijn voor de trainers van reguliere groepen of sportteams."

MEE Bruggenbouwen (MEE Gelderse Poort): "Soms is extra ondersteuning nodig, in de vorm van handjes, om een individu aan het sporten te krijgen. De bruggenbouwers van MEE kunnen hierbij helpen."

Subsidies in de sport (Fonds Gehandicaptensport): "Ik wist niet dat er zoveel mogelijkheden zijn binnen de subsidies."

Wheels2Sport (Uniek Sporten): "Heel goed, dat deze dienst er is. Het voorziet in een behoefte en neemt drempels weg om dingen uit te proberen!"

Deze avond kwam dus tot stand door de samenwerking met verschillende partners en voor de partners, sportaanbieders en mensen met een handicap of beperking. Deze samenwerking is essentieel in de gehandicaptensport en daarom: 'Samen zijn wij Uniek Sporten!' 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: