Direct door naar content
Op zoek naar minister gehandicaptenzaken afbeelding nieuwsbericht

Op zoek naar minister gehandicaptenzaken

24 mei 2019

Lucille Werner gaat zich samen met omroep KRO-NCRV sterk maken voor de komst van een minister gehandicaptenzaken. Vanavond presenteert Werner een show waarin de 'nieuwe' minister wordt gekozen.

Als het aan de KRO-NCRV en Werner ligt, komt de winnaar van de show aan het roer van een nieuw op te richten ministerie dat de belangen van de mensen met een beperking behartigt.

Verandering

In Nederland wonen bijna twee miljoen mensen met een beperking. Zij hebben minder kans op een baan, minder kans op goed onderwijs en minder sociale contacten. En daar moet volgens Werner en de KRO-NRCV verandering in komen. 

Online platform
De gekozen 'minister gehandicaptenzaken' zal na de show een jaar lang aan het roer van een online platform staan. Dat platform wordt ook wel het ministerie van gehandicaptenzaken genoemd. Via het platform kunnen de activiteiten van de nieuwe minister gevolgd worden. 

Iedereen kon de afgelopen periode solliciteren op de functie van minister. Nadat de vacature online sloot volgde een auditiedag. Na afloop van die dag blijven er vijf kandidaten over die het tijdens een liveshow vanavond op NPO1 tegen elkaar zullen opnemen. 

Vind jouw sport

Van atletiek tot zwemmen: met onze Sportzoeker vind je gemakkelijk jouw favoriete sport of activiteit. Met meer dan 4250 sportclubs is er altijd een sport die bij je past.

Sport zoeken

Terug naar nieuwsoverzicht

Programma van:

Partners: